Nieuws
Electronic Arts

Hackers plaatsen gedeelte van gestolen data EA online

EA zou niet ingaan op de dreigementen van de hackers

Geschreven door Michel Musters op
Hackers zijn begonnen met het lekken van gestolen data van uitgever Electronic Arts.

Vorige maand kwam naar buiten dat een groep hackers data van EA-servers zou hebben gestolen. Het zou gaan om 780 GB aan data, waaronder de broncode van Fifa 21 en de techniek achter de Frostbite-engine, waar diverse games van de uitgever op draaien.

De hackers hebben geprobeerd geld te eisen bij EA in ruil voor het niet uitbrengen van de gestolen data. Volgens Vice Motherboard heeft EA niet gereageerd op de dreigementen, waardoor de hackers nu hebben besloten stapsgewijs informatie naar buiten te brengen. De hackers in kwestie zouden Motherboard zelfs hebben gevraagd om hun dreigementen bij EA af te leveren, iets dat de website weigerde te doen.

De hackers zouden op een forum - die niet bij naam genoemd wordt in het Motherboard-artikel - een gecomprimeerd archief ter grootte van 1,3 GB hebben geplaatst. Daarin zou onder andere naar Origin en enkele interne ontwikkeltools worden gerefereerd. 

EA zegt er op de hoogte van te zijn en de gelekte bestanden te analyseren. "We geloven op dit moment dat de lek geen data bevat gerelateerd aan de privacy van spelers. We hebben ook geen reden om aan te nemen dat er materiaal tussen zit dat een bedreiging vormt voor onze games, onze zaken of onze spelers. We blijven met federale wetshandhaving samenwerken in een voortdurend crimineel onderzoek."

Dit artikel delen:

Lees meer

Animatiefilm over Monster Hunter komt op 12 augustus op Netflix uit QuakeCon at Home wordt dit jaar in augustus gehouden
1

Reacties op: Hackers plaatsen gedeelte van gestolen data EA online

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • avatar

    StormFox

    • 16 juli 2021 14:32
    They are not hackers, they are surprise mechanics doing surprise downloads.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.