Hackers plaatsen gedeelte van gestolen data EA online

Hackers plaatsen gedeelte van gestolen data EA online

Hackers zijn begonnen met het lekken van gestolen data van uitgever Electronic Arts.

Vorige maand kwam naar buiten dat een groep hackers data van EA-servers zou hebben gestolen. Het zou gaan om 780 GB aan data, waaronder de broncode van Fifa 21 en de techniek achter de Frostbite-engine, waar diverse games van de uitgever op draaien.

De hackers hebben geprobeerd geld te eisen bij EA in ruil voor het niet uitbrengen van de gestolen data. Volgens Vice Motherboard heeft EA niet gereageerd op de dreigementen, waardoor de hackers nu hebben besloten stapsgewijs informatie naar buiten te brengen. De hackers in kwestie zouden Motherboard zelfs hebben gevraagd om hun dreigementen bij EA af te leveren, iets dat de website weigerde te doen.

De hackers zouden op een forum - die niet bij naam genoemd wordt in het Motherboard-artikel - een gecomprimeerd archief ter grootte van 1,3 GB hebben geplaatst. Daarin zou onder andere naar Origin en enkele interne ontwikkeltools worden gerefereerd. 

EA zegt er op de hoogte van te zijn en de gelekte bestanden te analyseren. "We geloven op dit moment dat de lek geen data bevat gerelateerd aan de privacy van spelers. We hebben ook geen reden om aan te nemen dat er materiaal tussen zit dat een bedreiging vormt voor onze games, onze zaken of onze spelers. We blijven met federale wetshandhaving samenwerken in een voortdurend crimineel onderzoek."

Electronic Arts

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

They are not hackers, they are surprise mechanics doing surprise downloads.

0

Aanbevolen voor jou