"Ik vind dat videogames slecht zijn", aldus Tomino. "Gamen is geen activiteit die enige ondersteuning biedt aan ons dagelijks leven, en al deze spelcomputers verbruiken alleen maar elektriciteit. Laten we zeggen dat drie miljard mensen op deze planeet hun tijd verspillen, en absoluut geen productiviteit leveren. Voeg daar 10 miljard mensen aan toe, en wat gebeurt er dan met onze planeet? Videogames helpen onze planeet de vernieling in!"

Verandering

Tomino ziet het als zijn doel om zijn kennis over te dragen op de huidige generatie ontwikkelaars in de de entertainmentindustrie en wil ze uitdagen om de toekomst van videogames veilig te stellen. "Jullie moeten de mediaan vinden: dat spellen niet slecht zijn, ook niet per se goed, maar iets dat gezien kan worden als hobby. Wat zorgt ervoor dat mensen genieten van een spel? Hoe kun je ze laten voelen dat het geen tijdverspilling is?"

Het feit dat er nog geen betere game is dan het 25 jaar oude Tetris, bewijst volgens Tomino dat het antwoord op deze vragen lastig te geven is. Tomino roept ontwikkelaars op om een spel te maken dat het dagelijks leven niet negatief beïnvloedt en gezien kan worden als een productieve bezigheid.