Guerrilla: 'Ontwikkelbudgetten zullen verder toenemen' | Gamer.nl

Guerrilla: 'Ontwikkelbudgetten zullen verder toenemen' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Ter Heide sprak zijn verwachting uit toen hem gevraagd werd naar zijn mening over de claim van EA dat budgetten niet nog hoger zullen worden. "Bij games met een groot budget is de druk, net zoals in de filmindustrie, erg groot, omdat het geld terugverdiend moet worden. Toch zullen de grote budgetten altijd blijven bestaan, want het publiek wil zulke overdreven, grenzeloze titels zien."

"Ik weet niet precies waar de budgetten heen gaan, maar ze zullen waarschijnlijk nog wel toenemen de komende jaren, want het publiek verwacht nog altijd dat we meer en meer in games blijven stoppen. Ik zie het nog niet tot stilstand komen, zowel de verwachtingen als de budgetten zullen blijven groeien."

Ter Heide werkt met Guerrilla momenteel aan Killzone 3. Ook is de ontwikkelaar bezig aan een nieuw, nog aan te kondigen intellectueel eigendom. 


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou