Grand Theft Auto is heel wat afgespeeld vanwege de vrijheid, de actie en de aggresie die je kwijt kan. Ik denk dat iedereen het leuk vond om een auto te pakken en mensen over te rijden en daarna politie achter je aan te krijgen. Met multiplayer/LAN games werd het vaak een grote chaos die bijna niet de overzien was door de grote hoeveelheden politie en vuur.

Toen kwam GTA2 die ook zeer goed verkocht maar was niet zo revolutionair als de voorganger. Het was even leuk maar het ging veels te snel vervelen, "de gameplay is langzamer geworden" was er vaak te horen. GTA2 zag er leuk uit en grafische was het ook in orde ook al hadden veel fans het liever in 3d gezien.

Nu is het eindelijk tijd voor GTA3 of het beter gaat worden is nog maar de vraag. Sommige screens zien er vaag uit en of de gameplay erop voorruit gaat is ook nog maar de vraag.

Gamespot heeft voor de tweede keer een preview geschreven over GTA3. Ze hadden namelijk de eer om "even" te spelen. GTA3 zal zeer veel nieuwe features hebben, een hele nieuwe wereld waardoor je de vorige titels snel zal vergeten vertellen ze al in het begin van de preview.

Als je nieuwsgierig bent geworden raad ik je aan om snel naar GameSpot te gaan voor de 3 pagina's grote preview.

You begin as a small-time criminal who, along with his best friend and his girlfriend, has planned what should have been the perfect bank robbery. Perfect, if it wasn't for the fact that they are all caught. The best friend and the girlfriend run off together, leaving your character to take the blame. But on the way to prison you have the good fortune of being placed in the same van as an explosives expert who has no intention of being put away. The two of you then blast your way out, and your characters is left free with the whole of Liberty City before him, a serious score to settle and no conscience to hold him back.

Wederom zal je de grote crimineel kunnen uithangen in de grote steden. Natuurlijk zit er weer een verhaal omheen niet veel anders dan de andere delen, je zal weer opnieuw de criminele ladder moeten beklimmen om aanzien te krijgen. Daarvoor zal je 80 missies krijgen om de big boss te worden doormiddel van moorden, drugs afleveren en andere illegale praktijken.