De muziekbox, genaamd The Music of Grand Theft Auto 5, bestaat uit 59 nummers. Tot deze nummers behoren de speciaal voor GTA 5 ontwikkelde nummers, nummers die enkel in-game beschikbaar zijn (en binnenkort dus op cd en vinyl) en hoogtepunten van andere nummers uit de soundtrack van GTA 5.

De muziek die speciaal voor GTA 5 is gemaakt bestaat onder meer uit artiesten als A$AP Rocky, Flying Lotus, Twin Shadow, Tyler the Creator, Wavves en Yeasayer. Verder staan de originele nummers van Tangerine Dream, Woody Jackson en The Alchemist + Oh No erop.

Er worden hooguit 5.000 exemplaren gemaakt van de muziekboxen, meldt Rockstar. Deze zijn vanaf 9 december beschikbaar bij "top online winkels en retailers". Een prijs voor beide edities is nog niet bekendgemaakt.

De linkerafbeelding toont de vinyl-editie. Deze bestaat uit zes gekleurde platen, een boek geprint in kleur en een poster die door middel van steendruk is gemaakt. De rechterafbeelding toont de cd-editie. Deze bestaat uit drie cd's, artwork, een poster en een usb-stick die de vorm heeft van een goudblok uit GTA 5.

Grand Theft Auto 5 komt op 18 november uit voor PlayStation 4 en Xbox One. De herziene versie voor pc komt 27 januari 2015 uit.