In de Verenigde Staten loopt de GT Academy-competitie, waarin Gran Turismo-spelers een opleiding tot racecoureur kunnen winnen, al enige tijd. In eerste instantie verloopt de strijd via tijdritten in Gran Turismo 5 waaraan spelers over de hele wereld tot 17 april aan mee kunnen doen. Na verschillende rondes blijft de snelste en beste speler over. Hij mag meedoen aan de 24-uurs race van Dubai.

Onlangs werd bekend dat de Amerikaanse competitie werd verstoord door valsspelers die misbruik maakten van een aantal foutjes in de game. In de tweede ronde bleek het mogelijk om bepaalde bochten af te snijden, zonder dat spelers hier een straftijd voor krijgen. Tevens was het via een andere fout mogelijk rondetijden te verkorten. Om die reden zijn alle resultaten van de tweede ronde, die werd gehouden van 31 januari tot en met 6 februari, geschrapt. Alle deelnemers van de Amerikaanse competitie zijn daardoor automatisch door naar de derde ronde.

Succesvol

In 2008, het eerste jaar van de competitie, heeft een Spaanse student de GT Academy gewonnen. Nu, drie jaar later, is hij een internationale racer die kans maakt op een goede carrière. Twee jaar later was het de beurt aan Jordan Tresson. Hij kreeg het voor elkaar met een jaar training als vierde te eindigen in de Europese GT4 Cup van 2010.