De ambitieuze first-person shooter / role-playing mix S.T.A.L.K.E.R. : The Shadow of Chernobyl, lijkt nog verder te zijn uitgesteld dat menigeen veronderstelde. Het spel stond onlangs nog geplanned voor release in mei van dit jaar, maar werd een aantal maanden voor release voor onbepaalde tijd verschoven. Er deden al geruchten de ronde dat het spel pas in 2006 uit zou komen en vandaag heeft een medewerker van ontwikkelaar GSC Gameworld dit tegenover een moderator van het officiële forum van het spel, bevestigd:When the plot is fully implemented (it is being completed), the simulation will be finally tuned. This is what the team is doing right now.

The game will certainly not come out this year.

Look for the beginning of the wide advertising campaign, as it will mean half a year until the release.Wanneer men met dit uitstel er echter voor kan zorgen dat een bugvrij product wordt afgeleverd dat aan de vele mooie beloftes van het spel zal voldoen, dan hoor je ons niet klagen.

S.T.A.L.K.E.R. biedt namelijk een gigantisch, vrij toegankelijk gebied rond de in 1986 ontplofte kerncentrale Tsjernobyl. Hierin lopen andere NPC's rond die hun eigen bezigheden hebben en die je soms vriendelijk en soms vijandig gezind zijn. Het spel kent een volledige dag en nachtcyclus, variabel weer, uitgebreide spelersstatistieken, bestuurbare voertuigen en een enorm levendige en realistische spelomgeving, die voor 70% is gebaseerd op de werkelijke omgeving van Tsjernobyl.