Nieuws
grounded

Grounded-spelers kunnen hun werelden nu delen met anderen

Volledige versie van de game komt op eind september uit

Geschreven door Michel Musters op
Het is nu mogelijk om de unieke spelwerelden die je in Grounded verkent te delen met andere spelers.

Dat heeft ontwikkelaar Obsidian aangekondigd. De aanpassing is onderdeel van een nieuwe update voor de Early Access-versie van de game. Spelers kunnen drie werelden opslaan en uploaden op de cloud. Deze kunnen dan zelfs door anderen worden verkend wanneer de host niet online is.

Alle spelers kunnen hun standaard werelden veranderen in 'gedeelde werelden' via het save- en laadmenu. Deze werelden kunnen natuurlijk wel alleen gebruikt worden als multiplayerwerelden, en een wereld kan maar door één speler tegelijk gehost worden. Daarbij kunnen spelers vijftig verschillende werelden van anderen tegelijkertijd 'opslaan'.

De optie is vergelijkbaar met bijvoorbeeld Minecraft, waarin spelers hun werelden ook kunnen delen met anderen - al kost het daar wel geld. In Grounded is de optie gratis beschikbaar.

De volledige versie van de actie-survivalgame Grounded komt op 27 september beschikbaar op pc en Xbox-consoles. Spelers zijn in de game een minuscule versie van een mens en lopen door een uitvergrote versie van een tuin. Ook wordt er door duistere grotten gelopen. Gigantische mieren en ander ongedierte vallen de speler aan. Spelers kunnen complete gebouwen bouwen en materialen verzamelen.

Eerder dit jaar werd aangekondigd dat er een animatieserie in ontwikkeling is gebaseerd op de game. De serie moet het concept achter de game min of meer volgen: vier vrienden ontdekken technologie waarmee ze zichzelf klein kunnen maken. "Nu moeten de vier gekrompen vrienden leren te overleven in een gigantische achtertuin dat dienst doet als jungle vol met enorme roofdieren." De serie wordt geschreven door Brent Friedman (ook bekend van Star Wars: Clone Wars), terwijl Brien Goodrich (de regisseur van de filmpjes in Halo 4 en 5) gaat regisseren.

Dit artikel delen:

Lees meer

Lego Bricktales verschijnt in vierde kwartaal van dit jaar Sony werkt met Ballistic Moon aan nieuwe game
1

Reacties op: Grounded-spelers kunnen hun werelden nu delen met anderen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • avatar

    Robskeee

    • 17 augustus 2022 09:18
    Nice, dit is echt een top game, kan niet wachten op de full release in september.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.