Nieuws
Grounded

Grounded komt op 27 september volledig uit

Laatste update van Early Access-versie is nu uit

Geschreven door Michel Musters op
De volledige versie van de actie-survivalgame Grounded is vanaf 27 september verkrijgbaar.

Dat heeft regisseur Adam Brennecke van Obsidian aangekondigd. Het was al bekend dat de game in september uit Early Acces zou gaan, maar nu is ook de precieze releasedatum onthuld. De uiteindelijke versie introduceert een campagne die zowel alleen als in co-op speelbaar is, alsmede nieuwe wapens en recepten.

Gisteren is ook de laatste update voor de Early Access-versie uitgekomen, waarmee allerlei wijzigingen zijn doorgevoerd voor het upgradesysteem van de game. Er zit ook een geheime feature in de update genaamd Homestretch - op een ander moment gaat deze mysterieuze nieuwe feature pas in werking.

Spelers zijn in Grounded een minuscule versie van een mens en lopen door een uitvergrote versie van een tuin. Ook wordt er door duistere grotten gelopen. Gigantische mieren en ander ongedierte vallen de speler aan. Spelers kunnen complete gebouwen bouwen en materialen verzamelen. Grounded is beschikbaar op pc en Xbox-consoles.

Eerder dit jaar werd aangekondigd dat er een animatieserie in ontwikkeling is gebaseerd op de game. De serie moet het concept achter de game min of meer volgen: vier vrienden ontdekken technologie waarmee ze zichzelf klein kunnen maken. "Nu moeten de vier gekrompen vrienden leren te overleven in een gigantische achtertuin dat dienst doet als jungle vol met enorme roofdieren." De serie wordt geschreven door Brent Friedman (ook bekend van Star Wars: Clone Wars), terwijl Brien Goodrich (de regisseur van de filmpjes in Halo 4 en 5) gaat regisseren.

Dit artikel delen:

Lees meer

Xenoblade Chronicles-reeks gaat door na derde deel De Xbox Live Games with Gold van augustus zijn bekend
1

Reacties op: Grounded komt op 27 september volledig uit

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • avatar

    xeros

    • 29 juli 2022 12:26
    En weer een mooie Microsoft exclusief die dit jaar uit komt.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.