De updates zullen komende zomer één voor één worden aangeboden aan de Xbox 360-bezitters. De meest opvallend van het stel is waarschijnlijk de Games on Demand-service. Deze service moet de huidige Xbox Originals gaan vervangen en een veel breder aanbod aan Xbox-games gaan leveren. Spellen kunnen gekocht worden door middel van Microsoft Points, creditcards of automatische incasso. Overigens is nog niet duidelijk welke betalingswijzen er in Nederland mogelijk zijn.

Party en Achievements

Naast de Games on Demand voorzien de updates ook in enkele technische verbeteringen. Zo zal het eenvoudiger worden om vrienden uit te nodigen voor je Parties en wordt je automatisch opnieuw verbonden met je Party mocht je er onverhoopt worden uitgegooid door verbindingsproblemen. Ook de Achievements browser is verbeterd en kan nu makkelijker worden opgevraagd vanuit een game. Daarnaast kun je straks Awardables vrijspelen voor je Avatar waarmee je kunt pronken.

De lijst met updates gaat nog wel even door, maar het is vooralsnog niet geheel duidelijk welke updates er daadwerkelijk in Nederland beschikbaar komen. Eerder aangekondigde nieuwe features die nog niet bij deze zomer-release zitten, zijn Facebook-, Twitter- en Zune video en Last.fm-ondersteuning.