Met de toename van het aantal LANparties is de behoefte om steeds grotere events te organiseren sterk aanwezig bij organisatoren en bezoekers. Zo ook in Duitsland waar de LANscene al bijna is ingeburgerd en er nieuwe records worden gezet.

De Duitse afdeling van Electronic Arts gaat namelijk een poging wagen om een LAN van maar liefst 3000(!) deelnemers te houden. Iets wat dit bericht nog spectaculairder maakt is dat bezoekers de pc thuis mogen laten staan omdat deze door de organisatie zelf worden geregeld. Met deze stap probeert Electronic Arts ('s werelds grootste gamepublisher) ook in de LANscene een stevige voet aan wal te krijgen.

Het enorme bedrag dat voor dit event is uitgetrokken is maar liefst 4 miljoen Duitse Mark. Keerzijde aan dit verhaal is dat de entreeprijs voor deze 2 dagen maar liefst 150 DM zal bedragen. Ongebruikelijk hoog dus voor een LANparty.

Welke Duitse LAN-organisatie dit event zal gaan verzorgen is trouwens nog onbekend. Ook voor de levering van 3000 pc's is nog geen sponsor gevonden.

Met dank aan TheMagic voor de tip.