Grim Fandango is voor velen de beste adventuregame ooit en dat zegt iets in een genre waar we ook Sam & Max, Monkey Island en Full Throttle terug vinden. Het was de oogappel uit de glorietijd van LucasArts. Het bizarre avonturenspel vertelde een luchtig, maar diepgaand verhaal binnen een satirische versie van de Mexicaanse dodenwereld.

Vorige week was het tien jaar geleden dat deze legendarische klassieker in de winkelschappen verscheen, en dat was reden voor een feestje bij de makers van Grim Fandango. De fans van deze topper kunnen bovendien het puzzeldocument van het spel downloaden. Ontwerper Tim Schäfer heeft dit 72 pagina's tellende document vrijgegeven om de liefhebbers te laten zien hoe de puzzels in het spel tot stand zijn gekomen.

In dit document zijn puzzelontwerpen en de ideeën erachter te lezen. Ook staan er enkele geschrapte puzzels in. Grappig genoeg heeft Schäfer destijd de allerlaatste puzzel uit het spel nog niet in het document gezet. Dat was de enige manier waarop hij een decennium geleden zijn deadline kon halen en hij wist dat zijn meerderen het document toch niet tot het einde zouden lezen.

Download het document, in pdf-formaat, hier.