De nieuwe Championship-modus biedt de spelers een toernooi-variant aan waarbij iedereen kan meedoen en ook kan winnen. De modus maakt namelijk gebruik van vijf verschillende niveaus waarop spelers met elkaar kunnen vechten. Spelers kunnen daarnaast Grade Points (GP) scoren, waarmee ze toegang krijgen tot exclusieve toernooien. Win je uiteindelijk een toernooi dan krijg je de felbegeerde Championship Points (CP). En hoe hoger je GP-score, hoe meer Championship Points je krijgt.

Niveaus

Zoals gezegd worden de toernooien verdeeld over vijf niveaus. De meest eenvoudige is de Free Grade Championship, vervolgens krijg je de G3, G2 en G1 Championship en tenslotte kun je meedoen aan het Super Grade Championship. Bij de laagste drie hoef je niet bang te zijn voor GP-aftrek wanneer je verliest, verlies je in de G1 en SG-Championship dan raak je punten kwijt. De opzet werkt hetzelfde als de 'arcade request'. Je kunt dus gewoon blijven spelen in arcade-modus, terwijl je wacht op een uitdager van hetzelfde kaliber.

Replay

Om nog meer spektakel aan het geheel toe te voegen, heeft Capcom zelfs een replay-functie toegevoegd. De vijfduizend spelers met de hoogste CP-score krijgen de mogelijkheid om hun gevechten op te slaan en te uploaden zodat iedereen ze kan zien. Video's kunnen vervolgens worden beoordeeld of afgespeeld met de bijbehorende toetsencombinaties.

Klik hier als je meer wilt weten over de Championship mode.