'Grand Theft Auto 6 speelt zich in Vice City en Rio de Janeiro af'

'Grand Theft Auto 6 speelt zich in Vice City en Rio de Janeiro af'

Het langverwachte Grand Theft Auto 6 zou zich in meerdere steden afspelen, waaronder Vice City en Rio de Janeiro, Brazilië.

Dat blijkt uit een gerucht dat op Reddit is verschenen. De Reddit-gebruiker zou de informatie hebben gekregen van twee vrienden die voor publicaties als Kotaku en PC Gamer hebben gewerkt. Een andere vriend van de Reddit-gebruiker zou bij Rockstar werken en de informatie niet ontkennen.

Volgens het gerucht is Gran Theft Auto 6 al sinds 2012 in ontwikkeling en moet hij exclusief uitkomen op de nieuwe PlayStation- en Xbox-consoles. De game zou dus niet verschijnen op PlayStation 4 en Xbox One. De ontwikkeling zou in 2015 pas op stoom zijn gekomen en de game zou de codenaam 'Project Americas' dragen. Alle studio's van Rockstar zouden sinds de release van Red Dead Redemption 2 meehelpen aan de ontwikkeling.

Zoals gezegd zou het spel zich afspelen in zowel Vice City als Rio de Janeiro, Brazilië. Ook zouden er missies plaatsvinden in Liberty City, maar laatstgenoemde stad zou niet in een open wereld-setting te bezoeken zijn. Verder gaan er geruchten over Cuba als locatie, maar dit is nog niet zeker.

De game zou één speelbaar, mannelijk hoofdpersonage krijgen, die zich omhoog werkt als drugsdealer. De game zou veel nadruk leggen op drugs dealen en zijn geïnspireerd door series als Narcos. Er wordt gereisd tussen Vice City en Rio de Janeiro om cocaïne te vervoeren. Het spel zou zich in de jaren 70 en 80 afspelen. Verder zou het spel een gigantische gevangenis bevatten waar diverse missies plaatsvinden.

Een belangrijk onderdeel van het spel zou het passeren van tijd zijn. Door de jaren heen veranderen gebouwen en voertuigen. De auto van spelers is net zo belangrijk als het zadel in Red Dead Redemption 2, en bevat alle wapens. Toch moet de game niet zo realistisch worden als dat openwereldspel. Ook weersomstandigheden, zoals orkanen, spelen een grote rol. Tot slot zouden ook onderwerpen als HIV en de immigratiecrisis worden aangehaald.

Er is geen manier om te bevestigen of bovenstaande informatie op waarheid gebaseerd is. Eerder gingen er al wel geruchten over Vice City als setting van Gran Theft Auto 6. Dezelfde Reddit-gebruiker meldt overigens ook dat Bully 2 in ontwikkeling is.

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Grand Theft Auto 5

Grand Theft Auto 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Aub jaren 80 laat het waar zijn . Vice city vond ik de zelf de leukste en beste gta

0
test

@hulstpower Helemaal mee eens,Die muziek, die sfeer.

0
test

Same, De enige GTA die ik ooit gespeeld heb (Ik ben van de Saints Row kant)

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@denver Haha idd. Zou wel erg tof zijn VC.

0

@denver idd ik ging ervan uit dat dit bevestigd was gezien de titel. Oh well

0

Aanbevolen voor jou