Eind oktober stond dit aantal op bijna 29 miljoen exemplaren. Mede dankzij het succes van GTA 5 noteerde de uitgever een kwartaalwinst van ruim 578 miljoen dollar, ten opzichte van ruim 71 miljoen dollar in dezelfde periode het jaar daarvoor. Ook titels als NBA 2K14 en Borderlands 2, dat in het laatste kwartaal van 2013 een Game of the Year-editie kreeg, presteerden goed, aldus de uitgever. 

Hoeveel exemplaren er precies verkocht zijn van GTA 5, is niet bekend. Het gaat enkel om aantallen die verscheept zijn naar retailers. De game verscheen in september voor Xbox 360 en PlayStation 3, maar wordt inmiddels door verschillende (web)winkels genoemd voor de pc. Ontwikkelaar Rockstar heeft echter vooralsnog geen pc-versie aangekondigd. Voorganger Grand Theft Auto 4 verscheen zo'n zes maanden na de consolerelease voor pc.

Van alle Rockstar-games zijn tot op heden in totaal meer dan 250 miljoen exemplaren verscheept, liet Take-Two verder weten. Ook maakte de uitgever bekend dat 70 procent van alle GTA 5-bezitters die in verbinding stonden met het internet GTA Online heeft gespeeld, het aparte online gedeelte dat twee weken na de release lanceerde.