Gran Turismo getoond in 8K en 120 fps tijdens evenement | Gamer.nl

Gran Turismo getoond in 8K en 120 fps tijdens evenement | Gamer.nl

Tijdens het evenement InterBEE 2018 in Tokyo zijn beelden getoond van een Gran Turismo-game in 8K met 120 fps. Tijdens het evenement liet Sony de beelden van de game zien op een Crystal LED Display System-scherm (CLEDIS).

InterBEE, wat staat voor 'International Broadcast Equipment Exhibition', is een evenement waar elektronica voor consumenten wordt tentoongesteld met de focus op profe ionele apparatuur gebruikt in de videoproductie-industrie.

Sony was aanwezig op het evenement en toonde een nieuw beeldscherm met een grootte van 440 inch (ongeveer 11 meter) en een kijkhoek van 180 graden gecombineerd met 8K video en 120 fps. Met het tonen van de demo door Polyphony Digital werden beelden gebruikt van de Gran Turismo-game GT Sport.

Hoogstwaarschijnlijk zijn de beelden vooraf gerenderd waren op, aangezien de beelden geen real-time gameplay lieten zien. De indrukwekkende beelden geven de indruk dat er meer diepte te zien is in de textures evenals een verbetering in de belichting. In 2017 gaf de CEO van Polyphony Digital, Kazunori Yamauchi al aan dat Gran Turismo Sport in 8K gespeeld kan worden met de huidige engine. Toen zei hij "wij ontwikkelen Gran Turismo Sport dan ook met een blik op de toekomst en een eventuele toekomstige versie van de console". Echter is het zeer onwaarschijnlijk dat de volgende generatie consoles games in 8K en 120 fps kunnen vertonen.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou