Gran Turismo-games zijn in totaal meer dan 90 miljoen keer verkocht

Gran Turismo-games zijn in totaal meer dan 90 miljoen keer verkocht

Alle Gran Turismo-games zijn samen meer dan 90 miljoen keer verkocht.

Dat heeft Polyphony Digital-directeur Kazunori Yamauchi laten weten in een artikel op PlayStation Blog ter ere van het vijfentwintigste jubileumjaar van de franchise. 

"Tot 16 november 2022 zijn er in de afgelopen vijfentwintig jaar meer dan 90 miljoen exemplaren van games in de franchise verkocht. Dit hadden we niet in ons eentje kunnen bereiken. Achter dit aantal zijn alle mensen van de media die de aantrekkingskracht van Gran Turismo aan hun lezers hebben overgebracht, de mensen van PlayStation die Gran Turismo wereldwijd met passie hebben verkocht, en de enorme hoeveelheid support van de winkeliers die contact hadden met onze spelers."

In de blogpost vertelt Yamauchi ook dat hij games altijd leuk vond, maar dat hij nooit had verwacht dat hij een carrière in dit vakgebied kon opbouwen. Toen hij bij Sony aan de slag ging, stond de eerste PlayStation op het punt om uit te komen, en bedacht hij wel honderd concepten voor potentiële games. Een concept dat werd goedgekeurd, was Motor Toon Grand Prix, een fantasievolle racer met tekenfilmachtige personages. Het succes van dat spel liet Sony besluiten om groen licht te geven aan Gran Turismo.

Hieronder is een video te zien van Polyphony Digital waarin het jubileumjaar wordt gevierd. In dit vandaag verschenen Favorieten van de Redactie-artikel gaat redacteur Arthur dieper in op waarom Gran Turismo 7 zijn game van het jaar is.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Ik ben eigenlijk ook benieuwd hoeveel geld de microtransacties hebben opgeleverd uit de laatste game.

0
test

@Ziminar wat een cynische vraag toch over die microtransacties. Ik heb tot op heden nog geen moment het gevoel gehad daar geld aan te moeten besteden. Ik vind dat ze na dat debacle, de game aardig op de rit krijgen. Er zijn genoeg manieren om goed credits te verdienen in-game, maar je moet er wel wat voor doen. Prima zo toch?

0
test

@Rutgie Moet zeggen dat je gelijk hebt. Geen moment denk ik aan het kopen van die credits vanuit de store. Het wordt ook nooit "in your face" getoond dat dit kan en ik was het eigenlijk alweer vergeten. Dat laat meteen zien hoe goed ze dat voor elkaar hebben vergeleken met andere games. GT7 is voor mij de beste GT die er is en de daily races rijden in hogere classes is genieten.

0

@Rutgie Dat is niet cynisch bedoel. Er was destijds veel ophef over dus dan ben ik benieuwd in hoeverre gamers dan toch bereid zijn geld uit te geven. Blijkbaar is dat een hele rare vraag.

0

Bizar om te beseffen hoe groot GTA dan eigenlijk wel niet is. Niet te vergelijken maar toch.

0

Aanbevolen voor jou