Gouverneur Maryland roept 21 september uit tot Civilization V-dag | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Vanaf heden zal 21 september 2010 in Maryland doorgaan als 'Sid Meier's Civilization V day'. De gouverneur, Martin O'Malley, sprak zijn waardering uit over Meier en noemde hem "een doorgewinterde en graag geziene Marylander die zijn hele profe ionele leven in deze staat heeft doorgebracht".

De gouverneur maakte het vervolgens officiëel door de volgende woorden uit te spreken: "Daarom eer ik, Martin O'Malley, gouverneur van de staat Maryland, via deze ceremonie, op de dag van 28 juli 2010, de uitzonderlijke prestaties van Sid Meijer , en roep ik de mensen in onze staat op om mee te doen in dit gebaar.

Meier werkt al sinds 1982 in Maryland, toen nog als hoofd van MicroProse, een bedrijf dat hij zelf begonnen is. In 1996 richtte hij zijn huidige bedrijf Firaxis op. Civilization V komt in Europa op 24 september uit, drie dagen na de Civilization V-dag in Maryland.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou