Sommig mensen vonden hem fantastisch, anderen vonden het niets. Ik heb het hier over pas uitgekomen demo van de Serious Sam achtige first person shooter genaamd Gore. Zoals de naam al doet vermoeden is aktie de drijvende kracht in de game. Gelukkig heeft het spel ook een verhaallijn, die wel een beetje vaag in elkaar zit, maar goed:

We leven rond het jaar 2042, door het veelvuldig gebruik van de fossiele brandstoffen zijn deze uitgeput geraakt. De mens zelf is hier de dupe van geworden, dit jaar zullen er zo'n 5 biljoen mensen sterven door de hongersnood, ongeveer de helft van de huidige aardpopulatie.

37 jaar later wordt er door de wetenschappers van de overheid eindelijk een vervangde gronstof uitgevonden: ORE. Omdat er in de voorgaande jaren veel gebreken zijn geweest, zijn er street gangs onstaan. Deze straat bendes hebben veel officieren van de overheid vermoordt en beheersen daardoor nu het leven van de mensen.

Enkele maanden nadat de grondstof ORE een bekend iets was geworden begonnen ook de straat bendes zich er in te interresseren. Er onstond een oorlog tussen de verschillende gangs, iedereen was opzoek naar ORE en het gebruik ervan. Gore is not your standard six-pack twitch-and-click. The first thing 4D Rulers wanted to address was the first-person shooter paradigm. "It bothered me that in other first-person games, the goal was to just run around and get the big weapon and the big armor," says Huenink, pointing to a few games lining the shelves. "And that was it, I'm set, I'm going to dominate, I'm going to carry my weapon around over and over."Computer Games Online smeekte 4D Rulers om informatie (“These guys actually came to our offices and pryed some extra info out of me”), en kreeg deze ook. Hiervan heeft de website een mooie een preview van game geschreven en deze vandaag online gegooid. Lees het hier.