We leven rond het jaar 2042, door het veelvuldig gebruik van de fossiele brandstoffen zijn deze uitgeput geraakt. De mens zelf is hier de dupe van geworden, dit jaar zullen er zo'n 5 biljoen mensen sterven door de hongersnood, ongeveer de helft van de huidige aardpopulatie.

37 jaar later wordt er door de wetenschappers van de overheid eindelijk een vervangde gronstof uitgevonden: ORE. Omdat er in de voorgaande jaren veel gebreken zijn geweest, zijn er street gangs onstaan. Deze straat bendes hebben veel officieren van de overheid vermoordt en beheersen daardoor nu het leven van de mensen.

Enkele maanden nadat de grondstof ORE een bekend iets was geworden begonnen ook de straat bendes zich er in te interresseren. Er onstond een oorlog tussen de verschillende gangs, iedereen was opzoek naar ORE en het gebruik ervan.

Het verhaal van de first person shooter Gore zit een beetje vaag in elkaar, maar volgens de developer komt alles op z'n pootjes zodra je de game speelt. Maar een game met verhaal, maar zonder goede graphics, soepele gameplay en lekker geluid is nog geen topper.

Gelukkig heeft 4D Rulers Software, Inc. ook hier aan gedacht, de engine waar de game op loopt, genaamd AMP, doet niets onder voor andere engines die tegenwoordig gebruikt worden: 32-bit rendering, shadows, particle systems, texturing effects en damage mapping, zijn enkele grapjes die de AMP aan kan. Ook de gameplay en het geluid zullen volgens de developer in orde zijn.

4D verteldde nog niet zo lang geleden dat de demo van de game deze week gereleased zal worden, vandaag verzette ze deze naar dit weekend. Nog een paar dagen wachten en je kan al je nare gedachtes botvieren in dit spel, het zal wel niet voor niets Gore heten.