Nieuws

Googles nieuwste platformgame leert spelers over Meso-Amerika

The Descent of the Serpent is een game en geschiedenisles

Geschreven door Marvin Toepoel op
Googles Arts and Culture-team heeft een Zelda-achtige game ontwikkelaard die spelers meeneemt naar Meso-Amerika: The Descent on the Serpent.

Het spel is in samenwerking met Mexico’s Nationale Museum voor Antropologie gemaakt, en is bedoeld om spelers (naast vermaak) een geschiedenisles te geven over Meso-Amerika (bekend van indiaanse culturen als die van de Azteken en Maya’s).

The Descent on the Serpent start in een museum, waar Tezcatlipoca – de Azteekse god van de nacht, het noorden, de kou, wapens en oorlog – ineens binnenkomt om een voorwerp te stelen. De speler wordt vervolgens naar het verleden geteleporteerd, en moet in Meso-Amerika een twintigtal “icons” zien te bemachtigen. 

De speler moet jungles, bergen, kusten en grotten afgaan om deze voorwerpen te vinden, zo wordt verteld op Googles blog. De twintig voorwerpen zijn onderdeel van de Azteekse zonnesteen, een grote steen van enkele meters breed die figuren en symbolen bevat die vertellen over het ontstaan van de aarde.

The Descent on the Serpent is gratis te spelen via een webbrowser, en ook als app te downloaden voor iOS en Android.

Bron: Google

Dit artikel delen:

Lees meer

Respawn Entertainment spreekt zich uit tegen lastigvallen van game-ontwikkelaars Fifa 23-app voor iOS en Android nu verkrijgbaar
0

Reacties op: Googles nieuwste platformgame leert spelers over Meso-Amerika

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.