Nieuws

Google Stadia-techniek niet meer beschikbaar voor derde partijen

De service is nu echt klaar

Geschreven door Jari Klapwijk op
Derde partijen kunnen inmiddels ook geen beroep meer doen op de techniek achter Google Stadia.

Dat meldt gamejournalist Stephen Totilo. Bij het sluiten van de streamingdienst sprak Google nog uit dat geïnteresseerde derde partijen nog wel gebruik konden maken van de techniek, maar dat is inmiddels niet meer zo. "Google biedt haar Stadia-stijl gamestreaming niet aan klanten aan", schrijft Totilo op Twitter. "Het heeft dat wel aangeboden bij wat zakelijke deals (zoals het streamen van een Batman-game naar AT&T 5g-gebruikers), maar dat is voorbij."

"We bieden die streamingoptie niet meer aan, omdat het aan Stadia zelf was gekoppeld", vertelt Jack Buser van Google aan Totilo. "Dus helaas, toen we besloten om niet door te gaan met Stadia, konden wat dat soort aanbiedingen ook niet meer doen."

Google kondigde in september 2022 aan te stoppen met de gamedienst. In een blogpost meldde het bedrijf dat Stadia niet het gewenste aantal spelers trekt, al werden precieze cijfers niet genoemd. Google heeft gedupeerde spelers hun geld voor aankopen via de service teruggegeven. Spelers die games en uitbreidingen, de Stadia-controller, de Founders Edition en de Premiere Edition kregen daarvoor het aankoopbedrag terug.

De Stadia-controller is inmiddels via Bluetooth op pc te gebruiken. Daar heeft Google een speciale 'self-serve tool' voor uitgegeven. Voorheen kon de controller enkel via usb of wifi worden gebruikt. Bluetoothondersteuning was een grote wens van de Stadia-community. 

Dit artikel delen:

Lees meer

Chrono Cross-remaster uitgebracht omdat origineel onspeelbaar dreigde te worden Nieuwe kakkerlaksoort vernoemd naar pokémon
0

Reacties op: Google Stadia-techniek niet meer beschikbaar voor derde partijen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.