Google Stadia is offline gehaald

Google Stadia is offline gehaald

Google heeft gamedienst Google Stadia gisteravond offline gehaald.

De servers gingen gisteravond om 20:59 uur Nederlandse tijd uit de lucht. De service is daardoor niet meer te gebruiken. Google kondigde in september 2022 aan te stoppen met de gamedienst. In een blogpost meldde het bedrijf dat Stadia niet het gewenste aantal spelers trekt, al werden precieze cijfers niet genoemd. Wel staat het bedrijf nog altijd achter de technologie achter Stadia - men overweegt om het binnen andere diensten van Google terug te laten komen.

Google heeft gedupeerde spelers hun geld voor aankopen via de service teruggegeven. Spelers die games en uitbreidingen, de Stadia-controller, de Founders Edition en de Premiere Edition kregen daarvoor het aankoopbedrag terug.

De Stadia-controller is inmiddels via Bluetooth op pc te gebruiken. Daar heeft Google een speciale 'self-serve tool' voor uitgegeven. Voorheen kon de controller enkel via usb of wifi worden gebruikt. Bluetoothondersteuning was een grote wens van de Stadia-community.

Bij release in 2019 werd Google Stadia niet goed ontvangen door zowel spelers als critici. De reputatie van de clouddienst liep later nog een deuk op doordat het bedrijf besloot alle interne game-ontwikkeling voor het platform stop te zetten en de Stadia-techniek met derde partijen te delen. Jade Raymond, de maker van de eerste Assassin's Creed-games, was een van de mensen die Stadia verliet. Zij richtte vervolgens Haven Studios op. Die studio werd even later overgenomen door Sony.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Erg voor de betrokken mensen, maar ergens ben ik blij dat dit geen succes geworden is. Alsook de andere game streaming diensten lijken niet bepaald grote sprongen te maken in aantal gebruikers. Ik geloof dat de dienst van nvidia momenteel de beste optie is, als je het toch wil proberen.

0
test

@do365nic xcloud is ook prima aanrader en heeft games, geforce moet je voor betalen als je het beste wilt en ook nog eens je games en niet alle games werken er op zoals games va abk onder andere.

0

Aanbevolen voor jou