Google Stadia en Nvidia GeForce Now komen naar LG oled-televisies

Google Stadia en Nvidia GeForce Now komen naar LG oled-televisies

Zowel Google Stadia als Nvidia GeForce Now komen dit jaar naar de oled-televisies van LG.

Met beide streamingservices kunnen games gestreamd worden via een internetconnectie en hoeven er dus geen spellen gedownload te worden.

De streamingdiensten zijn op dit moment wel via externe apparaten op de populaire televisies van LG te gebruiken, zoals de Nvidia Shield en Chromecast. In plaats daarvan gaat het hier om apps voor de televisies waarmee de diensten direct gebruikt kunnen worden. Deze apps komen via het webOS van LG, een interface met diverse apps op de televisie zelf, beschikbaar.

Precieze releasedata voor de Stadia- en GeForce Now-apps zijn er nog niet, maar via een persbericht laat LG weten dat Stadia pas in de tweede helft van dit jaar verschijnt op de oled-schermen. Het is daarbij niet duidelijk om welke oled-modellen van LG het gaat - alleen de nieuwste televisies of ook oudere modellen.

De oled-schermen van LG vinden de laatste jaren gretig aftrek, ook bij gamers. Niet alleen bieden de schermen uitstekende zwartwaardes, er zitten ook diverse technologieën in de televisies gebouwd die interessant zijn voor gamers, waaronder een lage responstijd en sinds vorig jaar HDMI 2.1-ondersteuning. Later dit jaar verschijnen er nieuwe modellen.

 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Is er al bekend voor welke modellen? Zou mooi zijn als mijn B6je dit ook gaat ondersteunen.. echter hou ik er ook wel rekening mee dat het alleen nieuwere modellen betreft.. ben benieuwd.

0
test

@kleinekoosjer op dit moment enkel aangekondigd voor de 2021 modellen, maar wie weet.

0
test

@Aquemini heb je daar een bron van?

0
test

Ik verwacht wel de 9 en X serie ook deze ondersteuning zullen gaan krijgen. LG heeft prima update support.

0
test

@xeros Heb ook een LG C9 maar ik gebruik de WebOS niet. Mede ook omdat ze er tegenwoordig reclame in stoppen en vanaf WebOS 6.0 word het hele scherm gevuld ipv alleen de onderste balk met een nog groter reclame blok. Je kunt beter een Nvidia Shield aanschaffen. Daar kun je nu al Stadia en GeForce Now gebruiken en ondersteund ook nog eens Steam Link

0
test

@Ryme ik heb geen reclame op m’n CX. Ik vindt ideaal dat ze dit toe gaan voegen en je alles op 1 device hebt.

0

Aanbevolen voor jou