Nieuws
Job Simulator

Google neemt ontwikkelaar Job Simulator over

Studio blijft games voor meerdere platformen ontwikkelen

Geschreven door Redactie Gamer.nl op
Google heeft succesvolle vr-gameontwikkelaar Owlchemy Labs overgenomen. De studio blijft games voor meerdere platformen maken.

Owlchemy is bekend van virtualrealitygames als Job Simulator en Rick and Morty: Virtual Rick-ality. Die games zijn ontwikkeld voor respectievelijk Windows en PlayStation 4, en HTC Vive en Oculus Rift.

Ook na de overname door Google blijft de studio games voor die platformen ontwikkelen. “Owlchemy blijft vr-content maken voor platformen als HTC Vive, Oculus Rift en PlayStation VR”, meldt Owlchemy in zijn overnamebericht.

Owlchemy staat bekend om vr-games die echte handen realistisch nabootsen in de virtuele wereld. Google’s vr-project Daydream werkt juist met een relatief beperkte afstandsbediening. “We hebben een grote visie voor virtual en augmented reality”, zegt Google VR- en AR-hoofd Relja Markovic daarover tegen The Verge. “Daydream is een geweldig product, maar er komen nog veel dingen na.”

Google-ontwikkelaarsconferentie I/O start op 17 mei. Hoewel van Owlchemy nog geen nieuwe aankondigingen worden verwacht, laat Google daar waarschijnlijk wel zijn nieuwste stappen op het gebied van virtual reality zien.

Door NU.nl

Dit artikel delen:

Lees meer

Vanquish aangekondigd voor pc Eerste gameplay Minecraft Switch Edition verschenen
0

Reacties op: Google neemt ontwikkelaar Job Simulator over

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.