'Google loopt 50 miljoen dollar mis door ontbreken Fortnite op Google Play Store' | Gamer.nl

'Google loopt 50 miljoen dollar mis door ontbreken Fortnite op Google Play Store' | Gamer.nl

Fortnite: Battle Royale is sinds kort speelbaar op Android en Epic Games kiest ervoor de game alleen via de eigen website beschikbaar te stellen. Hiermee omzeilt Epic Games de Google Play Store en verliest Google omgerekend 50 miljoen dollar aan potentiële omzet.

Eerder dit jaar lanceerde Fortnite op iOS en sindsdien heeft de mobiele versie een bedrag van 180 miljoen dollar opgeleverd. Apple krijgt 30% van de opbrengsten, wat neerkomt op een bedrag van ongeveer 54 miljoen dollar. Volgens het rapport van SensorTower wordt bij de Android-versie uitgegaan van een vergelijkbaar bedrag aan opbrengsten. Dit komt uiteindelijk neer op een bedrag van 50 miljoen dollar wat Google misloopt.

Google

Op het eerste gezicht zijn er zorgen over de ongewone methode over hoe Epic Games Fortnite op de Android-markt brengt, maar SensorTower zegt dat op de lange termijn dit geen negatieve gevolgen zal hebben voor de omzet van Fortnite op Android. Hier wordt vooral gerefereerd naar het proces waarbij de speler zich via email moet aanmelden via de website van Epic Games. Volgens het rapport kan dit aan het begin een paar spelers kosten, maar wordt het al snel gecompenseerd. Met deze omzeiling zal Epic Games de volledige opbrengst voor zichzelf kunnen houden in plaats van het moeten afstaan van een percentage aan Google.

Een paar dagen terug werd Fortnite: Battle Royale beschikbaar gesteld voor Android, echter toen alleen voor een beperkt aantal Samsung-smartphones. Inmiddels kunnen ook gebruikers met andere Android-toestellen zich inschrijven voor de bèta.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou