Google gaat door met testen Project Stream in 2019

Google gaat door met testen Project Stream in 2019

Google is enthousiast over de resultaten van de eerste Project Stream-tests. Het bedrijf zegt in 2019 verder te gaan met de ontwikkeling van de dienst.

Vorig jaar kondigde Google zijn eigen game-streamingdienst aan, Project Stream. Deze dienst maakt het mogelijk voor gebruikers om games te spelen in de Google Chrome-browser. Directeur Sundar Pinchai zegt tijdens het bekendmaken van de kwartaalcijfers dat Google plannen heeft om verder te gaan met het project in 2019.

In september ging Google een samenwerking aan met Ubisoft waarmee het mogelijk werd voor spelers om Assassin's Creed Odyssey te spelen in Google Chrome. Volgens Pinchai was de feedback op eerste tests met Project Stream zeer positief en is het bedrijf enthousiast om dit jaar meer tests uit te voeren en de dienst verder te ontwikkelen.

Assassin's Creed

Wat precies de plannen zijn van Google in 2019 is niet bekend. De kans is aanwezig dat de zoekmachinegigant langere testperiodes gaat inplannen, waarin spelers uit verschillende games kunnen kiezen om met behulp van Project Stream te gamen in de Chrome-browser.

Een van de uitdagingen van Project Stream ligt volgens Pichai in de vertraging tussen de input van de speler het weergeven van het spel op het scherm. Wel denkt Google dat de techniek van de streamingdienst van waarde gaat zijn bij het ontwikkelen van nieuwe computerplatformen.

Google is niet de enige die werkt aan een eigen streamingdienst. Ook Apple heeft plannen om een "Netflix voor games" op te zetten. Hiernaast zijn ook Microsoft en Amazon bezig met streamingtechnologie.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ben benieuwd..

0

Aanbevolen voor jou