GOG wordt niet officieel ondersteund op Steam Deck

GOG wordt niet officieel ondersteund op Steam Deck

CD Projekt Red is niet van plan officiële Steam Deck-ondersteuning voor GOG te implementeren.

Dat wordt via social media bekendgemaakt. Hoewel er geen "officiële ondersteuning" voor de digitale winkel komt, kunnen Steam Deck-gebruikers wel Windows installeren en proberen games die via GOG zijn gekocht af te spelen. Een andere optie is het installeren van een open-source platform genaamd Lutris.

Het is geen grote verrassing dat er geen officiële ondersteuning voor GOG wordt toegevoegd aan de Steam Deck: GOG en Steam zijn immers concurrerende winkels. 

De eerst lading Steam Decks worden vanaf 28 februari verstuurd. Mensen die nu een Steam Deck reserveren, kunnen hem op zijn vroegst pas in de tweede helft van dit jaar in ontvangst nemen.

Steam Deck is een handheld-console-hybride die op een aangepaste versie van SteamOS draait. Het besturingssysteem is onder andere aangepast op het touchscreen van de machine. Daarnaast is het mogelijk om het apparaat als pc te gebruiken en andere programma's en gamelaunchers te installeren.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Kon je geen keys van GoG claimen in Steam? Of ben ik nu in de war met iets anders

0
test

@-JK- Zoeiets kan/kon met een aantal games andersom wel. Als je bepaalde games op Steam had, importeer je ze in GoG om die versie zonder extra kosten en DRM te krijgen. Weet niet helemaal meer hoe dat ging, is een hele tijd geleden. Ik heb zo Fallout 3 en New Vegas op GoG.

0
test

Ik vraag me af wat de doelgroep van dit apparaat is. Goedkoop is het niet en de meeste handheldgamers zijn volgens mij jongeren <20 jaar oud. De doelgroep zal dan al snel een volwassene zijn met een baan en een uitgebreide een steam library, en meestal heeft die de voorkeur om lekker achter zijn pc te spelen, waar hij of zij ook via andere gaming platorms games kan spelen. Met toetsenbord en muis en/of een goeie controller of een gamespecifieke controller. Valve zal wel een gedegen marktonderzoek gedaan hebben, daar twijfel ik niet aan, maar ik heb het gevoel dat dit apparaat voor veel mensen als een extraatje komt, en daar is hij toch net te duur voor.

0

@RikkieDee Ik denk juist dat dit apparaat prima betaalbaar is voor iemand met een baan en/of gezin (oftewel: volwassen leven). Zelf heb ik deze gereserveerd, omdat ik dan ook gewoon lekker op de bank kan gamen op een degelijk apparaat terwijl m'n vriendin haar serie kijkt. Anders voelt het toch een beetje alsof je langs elkaar heen leeft. Als ze niet thuis is en ik niks te doen heb, kan ik altijd nog lekker achter m'n desktop kruipen.

0

@RikkieDee Ik zie hem persoonlijk meer als een apparaat waarop de combinatie van retro en indie gaming echt helemaal los gaat. Ik zou hem zeker weten niet voor AAA gaming gebruiken, daar wil je een zo groot mogelijk scherm voor hebben. Ik speel zelf heel veel oudere en indie games en kan zo een hele zwik games bedenken die ik nu eigenlijk niet speel omdat ik voel alsof ik zit weg te kwijnen achter mijn PC en ik toch liever zou spelen op de bank, op de plee, in bed of in de metro. Het goedkoopste model (nog steeds niet mals) is meer dan genoeg voor die doeleinden.

0
test

@RikkieDee jouw aanname is fout. Ik weet toevallig uit een discord groep, dat er wel wat boomers zijn zoals ik die liever op de bank gamen dan dat ze alleen op een zolderkamertje/kantoortje zitten.

0

Aanbevolen voor jou