Speedrunner speelt God of War binnen acht uur uit | Gamer.nl

Speedrunner speelt God of War binnen acht uur uit | Gamer.nl

God of War is sinds vrijdag 20 april beschikbaar en een speedrunner heeft nu al een record weten neer te zetten van onder de acht uur.

Om echt alles in God of War te doen, zijn spelers grofweg vijftig uur bezig. Dit is uiteraard korter wanneer de extra mi ies niet worden gedaan en alleen de verhaallijn wordt doorgespeeld. De speedrunner uhTrance laat zien dat dit haalbaar is een een indrukwekkende tijd van 7:49:18.

Een andere speedrunner, genaamd BnH247, zegt dat deze game zich niet perfect leent voor speedruns. De game heeft een grote hoeveelheid cutscenes die spelers niet kunnen overslaan. Het is daarom volgens speedrunners minder intere ant om de runs te optimaliseren.

, die de game in ongeveer 8:21:58 uitspeelde zegt: "Deze game is de grootste cutscene simulator die ik persoonlijk heb gespeeld, ik ga de game dus nooit meer speedrunnen. Het heeft geen zin, vanwege de kleine hoeveelheid gameplay. Ik kon onthouden waar ik naar toe moest en wat ik moest doen en ik kon mijn vechtstrategieën een beetje verbeteren. Mi chien dat ik hier en daar een cutscene kon oveslaan, maar een nieuwe speedrun zal niet heel anders uitvallen en is dus zonde van de tijd."

De speedruns worden gedaan op de allermakkelijkste moeilijkheidgraad. Vooralsnog is uhTrance de enige speedrunner die zijn run heeft geregistreerd op speedrun.com in de Any% categorie.

Desondanks dat God of War lang duurt om te speedrunnen vertelt onze redacteur Erik Nu elder dat veel openwereldgames iets van God of War kunnen leren.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou