In Amerika is de nieuwste God of War net uit en wij mogen er aan het einde van de maand mee aan de slag. We hebben het hier over Chains of Olympus, de PSP-iteratie van één van Sony's kroonjuwelen. Dat zowel kritisch als commercieel succes niet uitblijft, was te verwachten met ontwikkelaar Ready at Dawn en de God of War-franchise gecombineerd. En waar succes is, kan meer succes volgen.

Al voordat de game uitkwam, waren er geruchten dat een PlayStation 2-port niet zou uitblijven. Eerdere succesgames, zoals Syphon Filter en de GTA-spellen op de PSP, werden al geport naar de PS2. Ook Ratchet & Clank en Silent Hill moesten eraan geloven. Het leek dan ook niet meer dan logisch dat God of War: Chains of Olympus uiteindelijk zijn weg zou gaan maken naar de PlayStation 2. Dat gerucht heeft ontwikkelaar Ready at Dawn echter op zijn eigen website hardhandig de kop ingedrukt. Ze willen hun games PSP-exclusief houden, iets wat ze met Daxter ook al deden.

De vraag is echter of Sony zijn wil kan doordrukken als het dat écht wil, maar voorlopig gaan we er vanuit dat Chains of Olympus ook daadwerkelijk exclusief op de PSP blijft.