Nieuws
The Callisto Protocol

Glen Schofield: 'we houden geen content achter voor The Callisto Protocol'

Claimt dat de content nog niet gemaakt is

Geschreven door Jari Klapwijk op
Glen Schofield pareert de kritiek die hij kreeg na het bekendmaken van de inhoud van de seizoenspas van The Callisto Protocol.

Dat doet hij op Twitter. "Om duidelijk te zijn: we houden niets uit de basisgame achter voor de seizoenspas. We zijn nog niet eens begonnen met werken aan deze content", verzekert hij. "Het zijn allemaal nieuwe dingen waar we in het nieuwe jaar aan gaan werken. Fans hebben gevraagd om nog meer manieren om te sterven, dus maken we daar volgend jaar prioriteit van."

Eerder ontstond ophef nadat de inhoud van de seizoenspas bekend werd via Steam. Naast een nieuwe modus en verhalende dlc bevat de seizoenspas ook dertien sterfanimaties. De Riot Bundle voegt ook nog eens een "voorheen onontdekt gebied" en twaalf nieuwe sterfanimaties van vijanden toe. Spelers reageerden negatief op de toevoeging van de sterfanimaties. Volgens hen zouden die al beschikbaar moeten zijn in de basisgame.

The Callisto Protocol speelt zich in de toekomst af in een gevangeniskolonie op Callisto, een maan van Jupiter. Mensen moeten deze gevangenis, genaamd Black Iron Prison, zien te ontsnappen en diens verschrikkelijke geheimen ontdekken.

De game wordt ontwikkeld door de nieuwe studio Striking Distance van Glen Scofield. Hij was voorheen werkzaam bij Dead Space-studio Visceral Games en Sledgehammer Games. Striking Distance is onderdeel van PUBG Corporation en daarom zou de game in eerste instantie deel uitmaken van het PUBG-universum, maar dat is inmiddels niet meer het geval.

De game komt op 2 december uit op pc, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S en Xbox One. Hieronder is nog eens een pas geleden verschenen trailer te bekijken.

Dit artikel delen:

Lees meer

EA biedt excuses aan na Twitter-reacties Need for Speed-account 'Federal Trade Commission overweegt Activision-deal te blokkeren'
2

Reacties op: Glen Schofield: 'we houden geen content achter voor The Callisto Protocol'

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  do365nic

  • 24 november 2022 16:20
  Tjah, ik begrijp ergens wel dat die animaties er nog niet in zitten, maar deze zouden wel gratis toegevoegd mogen worden. Dat de verhalende dlc en gebieden betalend zijn, is gewoon logisch.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Deadspacer

  • 24 november 2022 17:00
  Sterfanimaties is natuurlijk onzin om daarvoor te betalen maar verhalende content is begrijpelijk

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.