De nog onaangekondigde projecten moeten ergens in de komende paar jaar op de markt verschijnen, heeft het in Warschau gevestigde bedrijf bekendgemaakt. “We hebben de CryEngine 3 gelicenseerd, een van de meest geavanceerde game-engines beschikbaar, om een paar multiplatformgames te ontwikkelen die fantastisch game-ervaringen gaan opleveren”, zegt CEO Marek Tyminski. Volgens hem zullen de games binnenkort worden aangekondigd.

Carl Jones, baas van CryEngine’s worldwide business development, spreekt lovend over de ontwikkelaar: “City heeft met het succes van Sniper: Ghost Warrior aangetoond dat het weet wat gamers willen spelen”. Jones zegt dat zowel de nieuwe engine als het ondersteuningsteam achter CryEngine 3 de ontwikkelstudio zal helpen met uitwerken van hun visie op meerdere platformen.

CryEngine 3

CryEngine 3 is ontwikkeld door Crytek en in oktober 2009 gelanceerd. Crytek maakt momenteel Crysis 2 met de engine, voor de PC, Xbox 360 en PlayStation 3. Ook gebruikt Crytek de engine voor hun Xbox 360-game Codename Kingdoms