In een PowerPoint presentatie van Ubisoft waarin de resultaten van het afgelopen jaar onder de loep genomen worden, stonden ook een aantal redenen genoemd waarom ook de toekomst van Ubisoft er rooskleurig uit zal gaan zien. In deze lijst treffen we, naast een hele reeks eerder aangekondigde games zoals Prince of Persia: Sands of Time, Crouching Tiger Hidden Dragon, Far Cry, Settlers 5 en Myst Online, ook een tweetal nieuwe games aan: Ghost Recon 2 en Splinter Cell: Shadow Strike. Of deze laatste een aanvulling of een stand-alone spel is, is nog onduidelijk.

Daarnaast zien we ook dat Loose Cannon nog steeds van de partij is. Deze stedelijke race-game werd reeds in 1998 aangekondigd en zag er toen zeer veelbelovend uit. Het spel beloofde een non-lineare opbouw en meerdere steden die zich in dezelfde spelwereld bevonden. De ontwikkeling is echter niet meer in handen van Digital Anvil en het is dan ook onduidelijk wat er uiteindelijk van de game geworden is, maar Ubisoft heeft het spel nog voor de vrij nabije toekomst in de planning.

Ook BG&E, oftewel Beyond Good & Evil, is op de lijst van de partij. Deze nieuwe game van de bedenker van Rayman maakt gebruik van een nieuw ontwikkelde engine die ook voor Prince of Persia: Sands of Time haar dienst zal bewijzen. Omtrent BG&E is het reeds sinds de aankondiging ergens vorig jaar opvallend stil. Wie weet dat we dit jaar op de E3 meer te zien krijgen, hetzelfde geldt voor de andere titels in de lijst.