'Gewelddadige spellen staan haaks op idee van gamen' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Volgens Castelnérac draait gamen om het verbinden van mensen uit verschillende naties. "Samen een game spelen met een thema als terrorisme en contraterrorisme... Dat is het compleet tegenovergestelde van de 'spirit' van het gamen", aldus de Fransman. 

Hij legt dit uit met een analogie waarin hij gamen met een sport vergelijkt: "Stel je een sport voor waarin mensen het veld opkomen in militaire uniformen. Mensen zouden ernaar kijken en denken dat ze voor een oorlog aan het trainen zijn." 

Castelnérac is niet voor het verbieden van gewelddadige spellen, maar benadrukt dat wanneer er alleen nog maar gewelddadige games zijn, het wel een probleem kan worden. Ontwikkelstudio Nadeo wil daarom een alternatief bieden met ShootMania Storm, dat "niet iets minders, maar iets anders" is. 


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou