Of het aan de saaiheid van de sport zelf ligt weten we niet, maar op de een of andere manier lijkt golf een enorm geschikte sport om een in 'gek' jasje te gieten. Met spellen als Mario Golf, 3D Ultra Minigolf, Zany Golf, Hot Shots Golf, Outlaw Golf en niet te vergeten, de Volkswagen Golf, is de sport al meerdere malen in een raar jasje met veelal knotsgekke karakters en rare omgevingen, gegoten. Debutant in de wereld van grotenmensenspelletjes Black Mountain Games, doet er met Putt Nutz nog een schepje bovenop.

Putt Nutz is een soort van midgetgolf, waarbij je het woord midget heel letterlijk moet nemen. De mensen in het spel zijn namelijk maar enkele centimeters groot en begeven zich over voor hun gigantische decors zoals keukens en vijvers. Allerlei bewegende elementen maken je het golfen extra moielijk, waardoor het spel ook voor de wat oudere gamers een uitdaging zou moeten bieden. De jonge gamers kunnen eveneens direct met het spel aan de slag, door de eenvoudige interface en de leuke grafische vormgeving.

Putt Nutz heeft nog geen uitgever, maar uitgevers zijn welkom om Black Mountain Games een belletje te geven. Men is van plan het spel op consoles en PC uit te brengen en heeft het spel inmiddels voltooid.