"We willen volgende week met een uitgebreide aankondiging komen over de bèta. Eigenlijk was het de bedoeling om van start te gaan in september, maar we wilden eerst nog een aantal aanpassingen doorvoeren", zegt Harris. 

Aanmelden voor de gesloten bèta is mogelijk via de officiële website van de game. De bèta bevat vier multiplayer maps, twee verschillende spelmodi en drie voertuigen. De multiplayermodus kan met tot 32 deelnemers gespeeld worden. Daarnaast zijn er volgens de ontwikkelaar ook twaalf verschillende klassen beschikbaar. 

Voorlopig alleen PC

De bèta-versie verschijnt overigens alleen voor PC. De keuze van ontwikkelaar HiRez Studios om de game free-to-play te maken, zorgde ervoor dat de productie van een Xbox 360-versie op een laag pitje is komen te staan. De ontwikkelaar liet eerder wel weten dat een release op de Xbox 360 zeer waarschijnlijk is en dat er ook aan een PlayStation 3-versie gedacht wordt, maar dat deze dit jaar niet meer zullen verschijnen. Tribes: Ascend voor PC staat gepland voor later dit jaar.