Geruchten! Roddels! Achterklap! Volgens dit artikel zijn er binnen de Electronic Arts LA studio geruchten over een nieuwe Command & Conquer Renegade: een first-person shooter in het Command & Conquer-universum. Deze zal hoogstwaarschijnlijk gebaseerd zijn op de Crysis Engine.

Screenshots van een eerder vervolg op Renegade, dat werd gecanceld

De reden voor dit gerucht is dat tijdens een interne meeting van EALA werd aangekondigd dat de Crysis Engine binnen korte tijd binnengehaald zou worden. Hierdoor ontstonden er geruchten over een nieuwe C&C: Renegade aangezien de EALA studio vooral aan RTS titels werkt,  terwijl de Crysis Engine een echte Next-Gen shooter engine is. Interne bronnen binnen EALA bevestigen dat er een "extreem hoge kans" is dat de studio gaat werken aan een nieuwe Renegade PC shooter. Niet bekend is of dit een vervolg gaat worden op de oude Renegade of een geheel nieuwe game.

Command & Conquer: Renegade was destijds niet echt een succes. Hoewel het spel interessante ideeën bevatte, sloeg het niet aan bij het grote publiek. In dit spel nam je de rol aan van GDI commando Nick 'Havoc' Parker met de missie om drie GDI geleerden te redden uit de handen van NOD.