Gerucht: Xbox Game Pass nog niet naar Switch

Gerucht: Xbox Game Pass nog niet naar Switch

Volgens Brad Sams en Jason Schreier krijgt de Nintendo Switch in de nabije toekomst nog geen ondersteuning voor Xbox Game Pass. Wél kan op of voor de E3 dit jaar een aankondiging verwacht worden van de Ori-games voor de Nintendo-console.

Twee weken geleden ontstond het gerucht dat er een samenwerking tussen Microsoft en Nintendo op komst was waarbij Xbox Game Pass naar de Nintendo Switch zou komen. Ook Ori and the Blind Forest en Ori and the Will of the Wisps werden gehint voor het platform.

Brad Sams, die hoofdredacteur is bij Petri.com en veel interne bronnen heeft bij Microsoft, vertelt nu echter dat Xbox Game Pass voorlopig nog niet naar de Nintendo Switch komt. Wél beweert Sams dat Microsoft ambitieus is en plannen heeft om Game Pass naar vrijwel elk platform te brengen, waaronder pc en zelfs televisies. Echter wordt de Switch niet genoemd als platform in deze gesprekken.

Ook Jason Schreier, bekend journalist van Kotaku, bevestigt op het forum van ResetEra dat er binnen Microsoft niks wordt genoemd over Switch-ondersteuning voor Xbox Game Pass. De Ori-games, die volgens geruchten ook naar de Nintendo Switch komen, kunnen volgens Schreier wél worden verwacht. Schreier zegt dat deze spellen op de E3 van dit jaar, of wellicht zelfs eerder, aangekondigd worden voor de Nintendo-console.

Eerder deze maand werd ook onthuld dat Microsoft Xbox Live-ondersteuning gaat brengen naar de Nintendo Switch en mobiel. Dit werd bekend uit een schema van het bedrijf in aanloop naar de Game Developers Conference, die later deze maand plaatsvindt.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

En gaan we volgende week dan het nieuwsbericht "Gamepass misschien toch naar Switch" krijgen? Het is hier wel een beetje welles-nietes de laatste tijd, met al die nieuwsberichten die bijna 1 op 1 overkomen met wat ik op Reddit lees.

0
test

@MikkelR1 Mee eens. Maar ja, het is nu eenmaal zo dat dat gerucht vorige week opdook. Wat moet journalistek dan doen? Voortaan maar bij elke bericht niks meer plaatsten voor een maand want het gerucht zou toch eens ontkracht worden binnen korte tijd? En dan later erachter komen dag het gerucht wel waarde had, en dan plaatsen ze het alsnog en krijgen ze te horen dat ze altijd pas plaatsen terwijl iedereen het wel meteen had gelezen op andere sites. Oftewel met jou redenatie is ee eigenlijk geen enkel goede manier om iets te plaatsen. Het is inderdaad wel een welles nietes tegenwoordig, maar er worden ook veel geruchten de wereld in geholpen. En je kunt niet even checken of ze kloppen voor men ze plaatst. En dan kan het zijn dat het ook vaak nietes is. Daarbij lees ik niks op reddit en ik geloof vaak wel in rook en vuur, dus ik vind geruchten altijd leuk te horen ook al worden ze vaak ontkracht( al dan niet tijdelijk). Dus ik ben blij dat ze het plaatsen.

0
test

@MikkelR1 het is inderdaad irritant die geruchten maar het hoort wel bij het journalistiek en game nieuws. dus neem het voor lief

0
test

Ori voor Switch is goed nieuws. Iedereen zou die pareltjes (mening gebaseerd op eerste deel en verwachting van tweede) moeten kunnen spelen. =)

0

Aanbevolen voor jou