Nieuws
Xbox Series X

Gerucht: Xbox-evenement in mei, Xbox Lockhart in testfase

Beweert Microsoftplatform

Geschreven door Jacco Peek op
Er gaan een hoop nieuwe geruchten geruchten rond over de Xbox Series X. Zo moet er in mei een showcase over de console komen en zit de Xbox Lockhart mogelijk in de test-fase.

Volgens Windows Central wordt Project Lockhart, een goedkopere versie van de Xbox Series X, momenteel thuis getest door Microsoft-medewerkers. Ook zou er een Xbox-evenement plaatsvinden in mei. Windows Central staat erom bekend het vaak bij het rechte eind te hebben.

Volgens de website wordt Lockhart waarschijnlijk een instapmodel van de Xbox Series X met 4 teraflops aan GPU-kracht, een soort ‘Xbox Series S’. Het systeem zou de oudere Xbox One X moeten vervangen, die trouwens beschikt over een snellere 6 teraflops-GPU, en goedkoper worden dan de Series X. De goedkopere console zou enkele ‘next-gen’ features bevatten, zoals een SSD en wellicht een simpelere vorm van ray-tracing.

Windows Central zegt ook te hebben gehoord dat de console momenteel thuis wordt getest door medewerkers van Microsoft om het bedrijf te voorzien van feedback. De website vermoedt dat Lockhart ergens in mei wordt onthuld, gezien andere geruchten over nieuwe Surface-hardware.

Xbox Series X

Over nieuwe hardware gesproken, Microsoft zou ook werken aan een bijgeleverde headset. De headset is volgens bronnen van Windows Central draadloos en compatible met Xbox One, PC en mobiele apparaten. Vermoedelijk wordt het een behoorlijk simpele headset, dus geen premium koptelefoon.

Tot slot zijn er momenteel een hoop geruchten over een Xbox-evenement, waarvan de website zegt gehoord te hebben dat er een in mei plaatsvindt. Of Lockhart daar wordt getoond is onduidelijk, maar mogelijk laat Microsoft in ieder geval een aantal nieuwe games zien. Dat strookt met andere geruchten die beweren dat Microsoft nóg een evenement houdt in juni, ter ere van E3. Mocht dat gebeuren, dan hopen we in ieder geval meer te zien van Halo Infinite en de nieuwe Fable, die volgens geruchten al een tijd in ontwikkeling is door Playground Games.

Houd in het achterhoofd dat deze geruchten nog niet bevestigd zijn en plannen dezer dagen op het laatste moment kunnen veranderen. Lees hier over alle games die tot nu toe voor de Xbox Series X bevestigd zijn.

Xbox Series X

Dit artikel delen:

Lees meer

Valve's Artifact krijgt een singleplayercampagne Galerie, evenementen en meer in Animal Crossing: New Horizons-update
5

Reacties op: Gerucht: Xbox-evenement in mei, Xbox Lockhart in testfase

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  Lord Ganon

  • 22 april 2020 01:20
  Het lijkt wel of Microsoft hier eenzelfde fout maakt als Nintendo destijds met de Wii U. Niemand snapt nog waar het precies over gaat en wat nu precies het nieuwe product is. Ik hoop binnenkort wel wat meer duidelijkheid te hebben over het adjectief 'series'.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  hulstpower

  • 22 april 2020 07:06
  @Lord Ganon hoezo snap je dat niet dan.
  Mensen snappen het wel denk dat de wii u toen de tijd niet aansloeg vanwege de margere games die nintendo uitbracht.
  Switch is een succes geworden meteen door marketing en toffe games in begin.
  Iets wat de wii u beide miste.
  Maar micro is heel goed bezig met marketing de laaste tijd en komt wel goed net als nu met de x en de s weet men toch ook het verschil.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Lord Ganon

  • 22 april 2020 18:58
  @hulstpower Ik doel inderdaad op de naam, niet op het succes van de console. @MikkelR1 zeker mee eens :)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • MikkelR1

  • 22 april 2020 08:10
  @Lord Ganon de WiiU is deels ook door media de das om.gedaan. Die hebben met een half oor geluisterd tijdens E3 en Nintendo er vervolgens van beschuldigd niet duidelijk te zijn in hun aankondiging. Heb destijds live gekeken en er was bij mij geen enkele verwarring.

  Vervolgens zag je nergens koppen als "Opvolger Wii aangekondigd, heet WiiU" maar vooral dingen als "is de WiiU een uitbreiding of nieuwe console". Daardoor werdt twijfel gezaaid. Nintendo is er vervolgens wel schuldig aan dit niet recht te trekken.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • -it-

  • 22 april 2020 10:23
  Goed, ben erg benieuwd. Denk dat deze hier gaat komen als tweede console, mits juist geprijst.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.