Gerucht: SoulCalibur-remasters mogelijk in ontwikkeling

Gerucht: SoulCalibur-remasters mogelijk in ontwikkeling

Bandai Namco zou mogelijk werken aan een of meerdere remasters van SoulCalibur-games.

Dat meldt journalist Nick 'Shpeshal_Nick' Baker in de

Watch on YouTube

. Zijn bronnen hebben niet verduidelijkt of het om een remaster van de eerste SoulCalibur-game gaat of een collectie van een aantal delen.

"Iedereen houdt van een goede remaster. Ik heb gehoord dat Namco daar mogelijk naar kijkt. Of we een remaster van de oorspronkelijke SoulCalibur krijgen of een collectie van de games (is op dit moment niet duidelijk)."

Afgelopen oktober verlengde Bandai Namco nog het handelsmerk van SoulCalibur, al is er al een tijd geen nieuw deel in de vechtreeks uitgekomen. Bandai Namco heeft de laatste tijd ook de smaak te pakken op het gebied van remasters. Zo heeft het bedrijf recentelijk Tales of Symphonia Remastered uitgebracht en werd een remaster van de Baiten Kaitos-games onthuld.

De SoulCalibur-reeks begon eigenlijk met voorloper Soul Edge op de PlayStation. Spiritueel vervolg SoulCalibur verscheen - na een release in arcades - op Dreamcast en gooide daar hoge ogen door de voor die tijd indrukwekkende graphics en strakke besturing. Er zijn zes hoofddelen in de reeks uitgekomen. SoulCalibur 6 verscheen in 2018.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@Snoop213 2 helemaal kapot gespeeld, daarna vond ik de serie minder worden. Dus in die zin zullen er vast wel mensen zijn die liever het oude deel terug zien met betere graphics op een nieuwe console dan een nieuw deel. Moet wel zeggen dat ik het ook juist wel wat vind hebben om de gamecube weer aan te sluiten en een paar potjes tegen mijn broer te doen. Also, was deel 2 niet al eens geremastered?..

0

@WvA Yep, Op PS3 en Xbox 360 was een HD port uitgebracht. Daar hadden ze Spawn en Heihachi in 1 versie gestopt, dus die konden eindelijk tegen elkaar spelen. Link was uiteraard nergens te bekennen.

0

Aanbevolen voor jou