Nieuws
Scalebound

Gerucht: PlatinumGames en Microsoft willen Scalebound terugbrengen

Maar dat gaat nog jaren duren

Geschreven door Jari Klapwijk op
De ontwikkeling van de geannuleerde Xbox-game Scalebound wordt mogelijk hervat.

Dat meldt Shpeshal_Nick in een aflevering van de XboxEra-podcast. Microsoft en Platinum zouden weer samenwerken om het project alsnog te bewerkstelligen. "Er is me verteld dat Xbox en PlatinumGames samenwerken. Het is wel nog heel erg vroeg, maar er is me verteld dat ze samenwerken om Scalebound terug te brengen. Vraag me verder niet hoe het project eruit gaat zien, want het duurt nog heel lang voor we dit gaan zien." Het gaat hier slechts om een gerucht. Niets van de bovenstaande informatie is officieel bevestigd.

PlatinumGames heeft al eerder aangegeven dat ze Scalebound graag alsnog willen maken. Kopstukken van de Japanse studio werden geïnterviewd door IGN Japan. CEO Atsushi Inaba meldde: "Kamiya zegt constant dat hij Scalebound wil maken. Kamiya en ik willen het echt graag doen en dat gaat verder dan 'als we ooit de kans krijgen'. Dus ik wil er eens fatsoenlijk met Microsoft over praten." Hideki Kamiya was de hoofdontwikkelaar van de game. Hij zei in het interview: "Phil! Laten we er samen werk van maken!" Daarmee refereert hij naar Phil Spencer, hoofd van Xbox.

Scalebound was een third person actie-rpg van PlatinumGames. De game ging in 2013 in ontwikkeling als een exclusieve game voor Xbox One en pc. In 2017 moest de game uitkomen, maar in januari van dat jaar werd aangekondigd dat de game geannuleerd was.

Dit artikel delen:

Lees meer

Video toont motion capture The Texas Chain Saw Massacre 'Verwisselbare disk drive nieuw PS5-model werkt niet op oude'
3

Reacties op: Gerucht: PlatinumGames en Microsoft willen Scalebound terugbrengen

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  Riyakuya

  • 15 januari 2023 15:03
  Ik denk niet dat dat gaat gebeuren. Een Xbox insider had een tweet geplaatst op de verjaardag dat de game oorspronkelijk werd aangekondigd maar dat was meer een wens dan een hint naar mijn weten. Ik zou er tevens geen problemen mee hebben wanneer dit wel waar blijkt te zijn!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  hulstpower

  • 15 januari 2023 19:25
  @Riyakuya platinum games heeft wel gevraagd openlijk om weer samen te werken, en Phil is naar Japan geweest afgelopen jaar en heeft meerdere Deva gesproken daar tijdens tokio game show. Ik zie het zo gebeuren dst ze toch weer aan iets samen werken en misschien wel scalebound.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Riyakuya

  • 15 januari 2023 22:31
  @hulstpower het zou zeker geen probleem zijn als het echt waar blijkt te zijn!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.