Atari houdt stijf haar mond dicht. Shiny Entertainment brult daarentegen van alle daken dat zij nieuwe programmeurs zoeken. Dit op zich hoeft niets te betekenen, ware het niet dat de vacatures toch enige interessante informatie bevatten.

De eerste betreft een oproep naar PSP programmeurs. Hoewel de vacature niets liet doorschijnen over een game, is het wel bekend dat de meeste PSP games ports zijn van bestaande PlayStation 2 games. Het zou dus heel waarschijnlijk zijn dat Shiny een Matrix game op de PSP zou willen uitbrengen.

De tweede oproep vroeg om een Xbox 360 programmeur die in staat is om samen te werken met een PlayStation 3 en Revolution programmeur. Aangezien CEO van Atari, Bruno Bonnell, in 2004 tijdens een vergadering verklaarde dat een Matrix game op de next-gen consoles heel erg waarschijnlijk was, zou het best zo kunnen zijn dat deze nu ook daardwerkelijk in de maak is.

Uiteraard zijn dit speculaties die de ronde doen in de game industrie. Het zou ook heel goed kunnen dat Shiny bezig is met een compleet nieuw concept. David Perry, CEO van Shiny, gaf eerder wel eens aan dat hij meer ideeen dan personeel heeft. Met betrekking tot de vraag over de vacatures en of deze bedoeld zijn voor Matrix games voor de next-gens antwoordde hij even cryptisch als Morpheus kan: "This job posting is one of many for new things I have in the pipeline.... Over the next six months, it will become more obvious why I need to expand. I hope that's cryptic enough!"