Gerucht: Krachtiger Switch-model wordt uitgesteld

Gerucht: Krachtiger Switch-model wordt uitgesteld

Een nieuw, krachtiger Nintendo Switch-model dat volgens geruchten deze zomer moest verschijnen, wordt waarschijnlijk uitgesteld. Volgens het Japanse blad Nikkei is Nintendo een aantal problemen tegengekomen bij de ontwikkeling van het sterkere model.

In maart ontstond het gerucht dat Nintendo werkt aan twee nieuwe Switch-modellen, welke gericht zijn op zowel de fanatieke spelers als het jonge publiek. Volgens de geruchten moesten de nieuwe modellen nog deze zomer verschijnen, maar nu is gemeld dat het krachtige Switch-model nog in een vroege fase van ontwikkeling zit en waarschijnlijk wordt uitgesteld.

Het Japanse blad Nikkei heeft bericht dat Nintendo een aantal problemen is tegengekomen bij het ontwikkelen van het 'volgende generatie' Switch-model. Vooral het goed laten functioneren van het nieuwe besturingssysteem op de verbeterde hardware zou een groot struikelblok zijn. Ook experimenteert Nintendo volgens Nikkei met de gebruiksvriendelijkheid van het apparaat en het mooier kunnen weergeven van beelden op het scherm.

Volgens de geruchten uit maart gaat Nintendo ook een goedkoper Switch-model op de markt brengen, dat zich richt op het jonge publiek en spelers die minder fanatiek zijn. De nieuwe versie zal, net zoals de Nintendo 2DS, de kosten reduceren en beschikken over een kindvriendelijk en robuust ontwerp. Nikkei beweert dat de ontwikkeling van het goedkopere model geen problemen kent en nog steeds gepland staat om deze zomer uit te komen.

Nintendo gaat dit jaar een aantal grote titels uitbrengen voor de Switch, waaronder Animal Crossing, Zelda: Link's Awakening en Pokémon Sword en Shield. Deze games zullen dus echter op lancering waarschijnlijk nog niet speelbaar zijn op de volgende generatie Switch.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Ik neem aan dat hitte en batterijverbruik enkele obstakels zijn.. ik hoop dat Nintendo's volgende console gewoon weer een console is. ;/

0
test

@casualkiller Ik hoop het juist niet man, die hybrid basis van de Switch is echt een verademing. Ik kan eindelijk weer normale games spelen omdat ik ze nu overal mee naar toe kan nemen. Ik ben bijna nooit thuis dus een console heb ik niks aan.

0
test

@DaVinkie Ja ik Ben het met je eens maar ik snap ook wel wat casual wil zeggen. Misschien dat Nintendo gewoon beter moet ontwikkelen. Een hybride console die in een dock ook gewoon een enorme boost krijgt. Ze hadden makkelijk een Dock kunnen maken volgens mij die de standaard switch zou upgraden naar een ps4( pro). En dan in handheld gewoon de mindere kwaliteit. De ps4 is namelijk ook mindet sterk dan een pro. En ontwikkelaars kunnen tussen die consoles ook de kwaliteit waarborgen. Dus een mindere handheld met een krachtiger Dock zou ook mogelijk moeten zijn lijkt mij. Voor mij persoonlijk vind ik de switch ook geweldig. Maar ik snap wel het punt van Ck

0
test

@casualkiller Ik snap je reactie eigenlijk niet zo... als je de Switch gewoon in zijn dock zet en een pro controller gebruikt, dan is het toch 'gewoon' een console? I

0
test

Een Switch die 1440p @ 60fps in handheld mode draait zou ik zo kopen.

0
test

@EnkiEridu Ik zou meer kijken naar de games die beschikbaar zijn op de Switch, als game liefhebber mag je h'm dan eigenlijk nu ook niet laten liggen.

0
test

@Nol Ik heb ook al een Switch sinds launch maar een model met meer power zou ik zo kopen

0

Aanbevolen voor jou