Voordat iedereen meteen begint te roepen "dat stond al een paar dagen geleden online", ja dat klopt. Echter, Gamer.nl wil graag met betrouwbaar en goed nieuws komen. Het lijkt erop dat het onderstaande bericht klopt, aangezien een betrokken partij benaderd is om er iets over te zeggen. Liever goed gecheckt, dan verkeerde informatie vermelden!

Nintendo heeft door het marketing bureau Zanthus een onderzoek laten uitvoeren met de naam 'Virtual Console'. De website ClassicGamer.com heeft aan het online onderzoek deelgenomen. Onderwerp van het onderzoek betrof het download systeem voor de Revolution. Het onderzoek bevatte zelfs mock-up artwork. Deze mock-up voorbeelden doen dienst als visuele ondersteuning, maar zijn bij lange na niet het uiteindelijke ontwerp van hoe de interface voor de download dienst eruit zal komen te zien. Gelukkig....want anders zou het te erg voor woorden zijn. Zanthus heeft de mock-ups gemaakt, ze zijn dus niet afkomstig van Nintendo. Al heeft Nintendo wel de richtlijnen gegeven voor de interface voorbeelden. Nintendo of America liet weten: "Nintendo is considering a variety of options for the virtual console service for our next console, code-named Revolution, although details have not been announced at this time. In our normal course of business, Nintendo conducts consumer research for many of our products with information and imagery that do not represent actual product specifics."Er zijn acht verschillende mock-ups gemaakt waarop diverse features van de Revolution naar voren komen. De eerste screen is de homepage, warschijnlijk brengt het drukken op de home-button op de controller je naar deze pagina. Op deze pagina zijn er vier opties waaruit gekozen kan worden waaronder de standaard Settings, Memory Cards, Parental Controls en de meest interessante de Virtual Console.

Virtual Console staat voor de Revolution's download service waarbij oldtime classics gedownload kunnen worden evenals content voor nieuwe games en waar de mogelijkheid bestaat om draadloos online te spelen.

Wanneer op de mock-ups gekozen is voor de optie Virtual Console dan wordt aan de gebruiker gevraagd te kiezen voor een bepaald game systeem. NES, SNES en N64 zijn de beschikbare opties. GameCube is niet beschikbaar via deze service. Op de Revolution kunnen wel GameCube games gespeeld worden maar alleen met originele discs.

Wanneer er gekozen is voor een bepaalde console dan wordt de catalogus zichtbaar en kan een game gehuurd of gekocht worden. Wanneer je games huurt of koopt zullen deze in de Library geplaatst worden, gekochte games zullen daar permanent in blijven staan en gehuurde games zullen na een bepaalde periode uit de lijst verdwijnen. Prijzen die al eerder genoemd werden waren $14.99 voor gehuurde games per maand. NES titels stonden op ongeveer $2.99 en N-64 titels op een $19.99. Deze prijzen zijn niet bevestigd door Nintendo maar zouden een goede indicatie kunnen zijn. Uit de mock-ups valt op te maken dat er gewerkt zal worden met een soort van puntensysteem, net zoals bij Xbox Live.

Zanthus heeft naast de mock-ups een lijst bij de vragenlijst gevoegd van voorlopige software die waarschijnlijk op de Revolution zal verschijnen. In deze lijst zijn de games te zien die per console zullen verschijnen.

NES Games

* Balloon Fight

* Baseball

* Donkey Kong

* Donkey Kong Jr.

* Dr. Mario

* Duck Hunt

* Excitebike

* Hogan's Alley

* Ice Climber

* Ice Hockey

* Kid Icarus

* Kirby

* Kung Fu

* Mario Bros.

* Mario Open Golf

* Metroid

* Pinball

* Pro Wrestling

* Punch Out

* RC Pro AM

* Soccer

* Super Mario Bros.

* Super Mario Bros. 2

* Super Mario Bros. 3

* Tennis

* Tetris

* Urban Champion

* Volleyball

* Wario's Woods

* Yoshi's Cookies

* Zelda

* Zelda (Adventure of Link)

SNES Games

* Battle Clash

* Donkey Kong Country

* Donkey Kong Country 2

* Earthbound

* F-Zero

* Illusion of Gaia

* Killer Instinct

* Kirby's Avalanche

* Kirby Dream Course

* Kirby Super Star

* Kirby 3

* Pilot Wings

* Sim City

* Star Fox

* Stunt Race FX

* Super Mario Kart

* Super Mario RPG

* Super Mario World

* Super Metroid

* Super Play Action Football

* Super Scope 6

* Super Soccer

* Super Tennis

* Tetris Attack

* Tetris 2

* Uniracers

* Vegas Stakes

* Wario's Woods

* Yoshi's Hunting

* Yoshi's Island

* Zelda

N64 Games

* 1080

* Blast Corps

* Bomberman 64

* Cruisin' USA

* Goldeneye

* Mario Golf 64

* Mario Party 3

* Mario Tennis 64

* Ogre Battle 64

* Paper Mario

* Pilot Wings 64

* Pokemon Snap

* Sin & Punishment

* Star Fox 64

* Super Mario 64

* Wave Race

* Yoshi's Story

* Zelda