Gerucht: 'Frostbite engine van EA komt naar de Switch'

Gerucht: 'Frostbite engine van EA komt naar de Switch'

EA is mogelijk bezig om de Frostbite engine naar de Nintendo Switch te brengen. Het gerucht is ontstaan naar aanleiding van een YouTube-video waarin een LinkedIn-profiel wordt uitgelicht en de engine wordt genoemd voor de hybride console.

YouTube-kanaal

Watch on YouTube

ontdekte het LinkedIn-profiel van een van de medewerkers van EA. Op het profiel is te zien dat de betreffende medewerker werkt aan het ontwikkelen van de Frostbite engine voor de Nintendo Switch. Tot nu toe was deze engine nog niet beschikbaar voor de console van Nintendo. Ondertussen is de informatie van het LinkedIn-profiel verborgen op de website.

Op het profiel wordt vermeld dat de medewerker 'Software Development Kits' (SDK's) heeft gemaakt voor bestaande games van EA die geschikt zijn om uitgebracht te worden op de Nintendo Switch. Daaronder staat dat de SDK's, waar de medewerker aan heeft gewerkt, gebruikt worden in games, zoals Battlefield V en Anthem. Echter wordt Frostbite niet letterlijk in de tekst benoemd. Momenteel wordt voor games als Battlefield V en Fifa de Frostbite engine gebruikt, wat kan hinten naar een mogelijke Switch-release.

Frostbite

Momenteel wordt voor games als Fifa een speciale engine gebruikt voor de Switch die beduidend minder geavanceerd is in vergelijking met Frostbite. Echter bestaat nu de kans dat bij de volgende Fifa-game, Fifa 20, de Frostbite engine gebruikt gaat worden en daarmee dan ook hetzelfde functioneert als de pc-, Xbox One- en PlayStation 4-versie. Daarnaast biedt het de mogelijkheid om andere nog niet beschikbare games uit te brengen op de Switch, zoals een Battlefield-game.

Tot nu toe heeft EA nog niet gereageerd op het gerucht en is het daarmee voor nu nog onduidelijk hoe dit gaat uitpakken voor zowel EA en Nintendo. Mogelijk kan EA beslissen om de Frostbite engine naar de Switch te brengen door het grote succes van de hybride console en zijn games.

EA Sports FC24

EA Sports FC24 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Uhm... Uit de linked-in tekst is niet op te maken dat de frostbite engine ansich naar de switch komt, er staat dat er een SDK gebruikt wordt die het mogelijk maakt om voor een gameteam content de publishen op diverse platforms. Zo'n SDK staat compleet los van de frostbite engine en EA heeft gewoon Switch games, en die zijn dus gepubliceerd middels die SDK.. Typisch weer een gevalletje dat de schrijvers (van het originele) artikel geen benul hebben van (game) development. En ik kan me sowieso niet indenken dat ze bij EA niet al lang bezig zijn met de frostbite engine te porten naar de Switch, al is het alleen maar voor testen (of een zwaar beperkte variant te gebruiken).

0
test

@SuperDre Zwaar beperkt is wel overdreven. Zo veeleisend is de FBe niet. Waarschijnlijk maakte ze tot nu toe gebruik van eerdere builds en wordt er nu overgeheveld. Dit kan in ieder geval een aanleiding tot zijn.

0
test

Boeiend. Wie koopt er nog EA games?

0

Aanbevolen voor jou