George Orwells Animal Farm krijgt videogame-adaptatie | Gamer.nl

George Orwells Animal Farm krijgt videogame-adaptatie | Gamer.nl

De sociaal kritische klassieker Animal Farm van George Orwell krijgt een indiegame.

De game, die nog in een vroeg stadium van de ontwikkeling zit, zal het verhaal van Manor Farm navertellen in een combinatie van twee gamegenres. Spelers stappen in de schoenen van een van de dieren op een manier zoals je dat van een adventure-titel zou verwachten. Aan de andere kant bevat de game tycoon-achtige gameplay, waarin spelers de boerderij moeten te onderhouden.

"Het is belangrijk dat lezers en spelers zich kunnen identificeren met zowel de onderdrukkers als de personages die onderdrukt worden," vertelt ontwikkelaar Imre Jele. De samenwerking met het nalatenschap van Orwell benadrukt dit doel en Jele legt uit dat ze "de doelen en ideeën van het project goed onder de loep hebben, zoals het ook moet".

Naast Jele werken ook George Baker van Fable, Kate Saxon van The Witcher 3, Je ica Curry van Everybody's Gone to the Rapture en Andy Payne van Gambitious mee aan de ontwikkeling van de Animal Farm-game. Het team denkt dat het publiek klaar is voor meer gesofistikeerde content en vindt dat de hedendaagse maatschappij veel weg heeft van het scenario van Animal Farm.

Wanneer Animal Farm uitkomt, of op welke platformen deze game zal verschijnen is nog niet bekend. De ontwikkelaars geven aan binnenkort meer informatie over de game vrij te geven.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou