Nieuws

Geoff Keighley slaat E3 dit jaar over

Daarmee lijkt ook E3 Coliseum te verdwijnen

Geschreven door Michel Musters op
Journalist en The Game Awards-presentator Geoff Keighley is dit jaar niet aanwezig op E3.

Dit is opvallend, niet alleen omdat Keighley vooralsnog geen E3 heeft gemist, maar ook omdat hij de afgelopen jaren de YouTube-show E3 Coliseum produceerde. De show, die tijdens de dagen voor E3 werd uitgezonden wanneer de persconferenties werden gehouden, presenteerde Keighley ook. Het is niet duidelijk of E3 Coliseum dit jaar doorgaat, maar gezien Keighley's keuze lijkt dat onwaarschijnlijk.

"Ik wil de ontwikkelaars die hun werk tonen ondersteunen, maar ik moet ook open en eerlijk zijn naar jullie - de fans - toe, over wat jullie van mij kunnen verwachten. Voor het eerst in 25 jaar doe ik niet mee aan E3", aldus een bericht van Keighley.

Aan The Washington Post laat Keighley wat meer weten over zijn beweegredenen. "Ik voel me niet comfortabel om mee te doen aan de show gebaseerd op wat er naar mij gecommuniceerd is over E3. Het is geen geheim dat E3 moet evolueren en daar heb ik veel ideeën over, maar ik heb besloten vooral een afwachtende rol aan te nemen. Ik kijk er naar uit om meer te leren over ESA's visie voor de show."

Eerder werd al bekendgemaakt dat Sony wederom E3 overslaat. Fans en journalisten hebben sowieso veel kritiek op ESA, de organisatie achter E3: niet alleen wordt de show dit jaar flink op de schop genomen voor een grotere focus op "ervaringen", vorig jaar lekten er ook privégegevens uit van duizenden aanwezigen.

E3 2020 wordt van 9 tot en met 11 juni gehouden, met de dagen ervoor diverse persconferenties.

Dit artikel delen:

Lees meer

Sony legt patent vast voor AI die gamers een handje helpt My Friend Pedro lijkt naar PlayStation 4 te komen
0

Reacties op: Geoff Keighley slaat E3 dit jaar over

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.