Gekochte Studiocanal-films worden verwijderd in sommige PlayStation Store-regio's

Gekochte Studiocanal-films worden verwijderd in sommige PlayStation Store-regio's

In sommige regio worden binnenkort diverse Studiocanal-films verwijderd van de PlayStation Store, waardoor men ze ook niet meer kan bekijken. Mensen krijgen voor zover bekend hun geld niet terug.

Vooralsnog wordt hier melding van gemaakt in de PlayStation Store in Duitsland en Oostenrijk, zo claimt Gameshub. Een flink aantal films wordt vanaf 31 augustus 2022 verwijderd, waaronder Apocalyps Now, John Wick, Saw, The Hunger Games en Chicken Run.

Wanneer de films verwijderd zijn, kunnen ze niet meer bekeken kunnen worden - ook niet door mensen die ze al hebben aangeschaft. Sony heeft vooralsnog niet aangegeven dat er een terugbetaling plaatsvindt. Dit levert de nodige kritiek online op, aangezien veel mensen het zien als een vorm van diefstal. 

Sony stopte in augustus vorig jaar al met het aanbieden van film- en televisiecontent via de PlayStation Store, maar toen werd beloofd dat gekochte content toegankelijk zou blijven. Dat is hierbij dus niet het geval. Het is niet bekend of hetzelfde in andere regio staat te gebeuren.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Geef dan op zijn minst de optie om het offline het bekijken. Dat iedereen die het gekocht heeft het kan downloaden. Want zie hier meteen een eerste reden waarom online fout kan gaan. Je hebt wel het gekochte recht op bezit volgens mij. Weet niet of er in Sony voorwaarden wat anders staat maar anders kan ik me niet indenken dat dit zonder compensatie of mogelijkheden gedaan mag worden. Bij Apple kun je muziek kopen maar ook downloaden dan en offline luisteren. Zelffs als mp3 omzetten en dus op cd zetten. Zou toch wel wat zijn als het geld beluste Apple dit beter aanpakt dan Sony. Hoewel ik Sony tegenwoordig ook vind overkomen als graaiers en minder als een bedrijf met passie voor games en gamers. Ook al staat dit natuurlijk wel los van PlayStation. Maar toch.

0
test

@watashi wa maurice desu. Misschien staat het wel in de voorwaarden dat de aankoop alleen recht geeft op kijken maar geen bezit. Hoe dan ook geen fijne situatie voor de consument. Bij games is het ook zo dat je slechts een licentie koopt om de software te gebruiken maar het is nooit jouw bezit. Dit is voor mij een van de redenen dat ik nog steeds liever mijn films, muziek en games op disc koop. En als ik muziek digitaal koop van Qobuz bijvoorbeeld is het DRM vrij, voor de rest van mijn leven ook offline te gebruiken wanneer ik wil op mijn apparaat naar keuze.

0
test

@watashi wa maurice desu. Laat het bij Apple precies ook zo zijn, ook daar komt het wel eens voor dat de originele publisher de licentie intrekt waardoor ook bij Apple de film uit de library verdwijnt (maar mocht de film weer terugkomen op de service komt die ook automatisch weer terug in je library, dat laatste kan ook goed zijn bij Sony). Dus je doet nu net op Sony de zwarte Piet is terwijl dit net zo goed geldt bij Apple. Daar kun je overigens films ook niet zomaar downloaden en branden.

0
test

@SuperDre Je leest niet. Ik heb het over muziek. Die kun je nu al kopen, downloaden,branden en alles. Ik wil enkel zeggen dat ik het niet snap dat het op deze manier gaat met films. Misschien gaat het bij films overal wel zo maar ik snap niet dat niemand leert van hoe het met muziek gaat. Dat systeem is wat eerlijker en kun je wel degelijk in bezit hebben. Raar toch dat ik een album kan kopen, kost dan 10 euro meestal. Downloaden, branden noem maar op. En voor 1 kopie mag dat waarschijnlijk ook nog. Want je hebt dat gekocht en ik geloof dat 1 kopie voor eigen gebruik mag. Maar zodra ik een film koop van 10 euro kan ik die nergens in bezig krijgen. Dat is toch raar? Ok zo zal het bij alle ook wel zijn Maar hoe dan ook dit bericht gaat over Sony. En Nu moet jij ook niet gaan doen alsof Sony het dan ineens goed doet omdat anderen het ook zo doen. Als de ene zichzelf onder een trein gooit gaat de andere toch ook niet automatisch meteen mee? Dus doe nou ook niet alsof Sony daarom ineens vrijgesproken is en alles ineens goed doet. Want dat lijk jij dus weer te doen: Ja maar die doet dat ook dus dan is Sony ook niet slecht. Ze zijn allemaal slecht en nu net omdat 1 het zo doet zou een ander moeten zeggen: Wij gaan het richten op sterke service naar de koper. Maar denk je dat ze dat doen? Nee. En ik vermoed dat Sony nieuwer is in het wereldje van films online kopen dan sommige anderen dus die zouden moeten zien wat er niet fair is. Maar in plaats daarvan doen ze precies datzelfde. Klinkt bij mij wel degelijk als een nog slechtere move. Als je niet leert van anderen behalve de yen tekens boven je hoofd dan ben je in mijn ogen nog slechter want je wil graag ook van die taart eten en niet zien wat anderen al fout doen en wat hen verdorven maakt. Dat terwijl je als nieuwere speler de kans hebt om dat beter te doen, Maar om het wat te nuanceren, ze zijn allemaal even klote als het zo werkt. Want als je muziek koopt heb je het in bezit. Raar dat dat met films niet is. Heel raar. Of het nu Apple, Amazon en Sony is, het is schandalig.

0
test

Ik denk dat dat het probleem is met de huidige gang van zaken. Je bent geen eigenaar van media, je hebt alleen een licentie om het te gebruiken. En de daadwerkelijke eigenaar mag het wanneer ze willen verwijderen. Niet erg netjes van Sony als ze de mensen geen optie geven tot compensatie of het offline bekijken.

0

Aanbevolen voor jou