"Ja, je verliest alles wat je in je rugzak hebt wanneer je doodgaat, zowel in de normale- als de hardcoremodus", aldus Josef in een interview met Cinemablend. "En ja, als je iets met echt geld hebt gekocht, dan verlies je dat item ook. Dat is de prijs die je er voor betaalt."

Volgens Josef is het de bedoeling dat spelers extra voorzichtig zijn tijdens het spelen van The War Z. "We hebben er veel discussies over gevoerd en uiteindelijk besloten dat dit een goede reden is voor spelers om extra voorzichtig te zijn, of niet te veel geld uit te geven in de game en in plaats daarvan te proberen de items in de gamewereld te vinden."

The War Z

The War Z is een massively multiplayer online-game over een zombieapocalyps. Volgens executive producer Sergey Titov bestond het idee voor de MMO al voordat de DayZ-mod voor Arma 2 werd uitgebracht, dat een vergelijkbare setting en vergelijkbare gameplay biedt. The War Z kent geen abonnementskosten, wel is er een eenmalige aanschafprijs. Volgens de ontwikkelaar is het de bedoeling dat de game dit najaar uitkomt.