Spellen gebaseerd op versnaperingen zie niet veel, maar door de jaren heen hebben we er toch een aantal mogen verwelkomen. Zo draaide in Zool alles om Chupa Chups (toen nog zonder vruchtvlees en met vet), mochten we Skittles opeten in Darkened Sky en was de hoofdrol in Cool-Spot weggelegd voor de mascotte van de frisdrank 7-Up. Ondanks de overdreven aanwezigheid van de producten, mocht je voor deze games gewoon geld neerleggen. Dat geldt ook voor Smarties: Meltdown, het nieuwste snoep-spel van Koch Media.

In Smarties: Meltdown staat een Smartie met de naam Big Blue centraal. Big Blue is de held onder de Smarties en dient het Smarties Factory Ship te redden van de ondergang. Deze ondergang wordt namelijk ingezet door de invasie van Dr. Soursweet en zijn Stroopers. Het persbericht vervolgt de uitleg van het verhaal met: MUHAHAHAHAHA!!!!!!

Smarties wordt een third person actiegame die zich, net zoals het snoepgoed in de doosjes met verschillende achterkanten, op een jonge doelgroep richt. De release vindt in oktober van dit jaar plaats op een 'vooraanstaand consoleplatform'. Dat kan er natuurlijk maar eentje zijn!